Zlatna koka: Jagma za kupovinu borskog rudnika

Bez autora
Jan 22 2015

Rudarsko topioničarski basen Bor je kompanija za koju je stiglo najviše pisama o zainteresovanosti potencijalnih investitora, čak 31. Za 109 preduzeća, koja su kao RTB Bor u portfelju Agencije za privatizaciju, ne postoji nijedan potencijalni kupac, obljavljeno je u analizi Ministarstva privrede "Aktuelna privredna kretanja". Pokretanje stečajnog postupka se može očekivati za 187 preduzeća kod kojih ne postoji interes za privatizaciju, odnosno čije poslovanje je ocenjeno kao neodrživo usled neobavljanja delatnosti u periodu dužem od šest meseci, navodi se u ovoj analizi. U periodu avgust-oktobar objavljeni su javni pozivi za prikupljanje pisama o zainteresovanosti za privatizaciju 522 preduzeća iz portfelja Agencije za privatizaciju.

Zlatna koka: Jagma za kupovinu borskog rudnikaRudarsko topioničarski basen Bor je kompanija za koju je stiglo najviše pisama o zainteresovanosti potencijalnih investitora, čak 31.

Za 109 preduzeća, koja su kao RTB Bor u portfelju Agencije za privatizaciju, ne postoji nijedan potencijalni kupac, obljavljeno je u analizi Ministarstva privrede "Aktuelna privredna kretanja".

"Pokretanje stečajnog postupka se može očekivati za 187 preduzeća kod kojih ne postoji interes za privatizaciju, odnosno čije poslovanje je ocenjeno kao neodrživo usled neobavljanja delatnosti u periodu dužem od šest meseci", navodi se u ovoj analizi.

U periodu avgust-oktobar objavljeni su javni pozivi za prikupljanje pisama o zainteresovanosti za privatizaciju 522 preduzeća iz portfelja Agencije za privatizaciju.

Na osnovu iskazanog interesovanja potencijalnih investitora i ocene održivosti poslovanja, Agencija za privatizaciju treba da pripremi predloge modela i metoda privatizacije za svako pojedinačno preduzeće.

Privatizacija društvenog kapitala, kako se navodi, oročena je do kraja 2015. godine, dok će se privatizacija preduzeća u javnoj svojini, preostalih državnih preduzeća od posebnog interesa, kao i preduzeća namenske industrije, odvijati u skladu sa odlukama Vlade.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik