Moody's podigao rejting Slovenije

Bez autora
Jan 25 2015

Kreditna agencija Moody's podigla je rejting slovenskih državnih obveznica za jednu razinu, sa Ba1 na Baa3, uz stabilne izglede. Kao razlog podizanja kreditne ocjene Slovenije, Moody's je naveo da je ta zemlja napravila napredak u svojoj fiskalnoj konsolidaciji te da očekuje kako će doći do "polaganog opadanja" razine njezinog duga. Uz to, može se očekivati kako će se stanje u slovenskom bankarskom sektoru koji je bio pogođen lošim kreditima početi popravljati, objavio je Moody's, povezujući budući slovenski status s napretkom u privatizaciji, fiskalnim reformama i podizanjem ekonomske konkurentnosti.

Moody's podigao rejting SlovenijeKreditna agencija Moody's podigla je rejting slovenskih državnih obveznica za jednu razinu, sa Ba1 na Baa3, uz stabilne izglede.

Kao razlog podizanja kreditne ocjene Slovenije, Moody's je naveo da je ta zemlja napravila napredak u svojoj fiskalnoj konsolidaciji te da očekuje kako će doći do "polaganog opadanja" razine njezinog duga.

Uz to, može se očekivati kako će se stanje u slovenskom bankarskom sektoru koji je bio pogođen lošim kreditima početi popravljati, objavio je Moody's, povezujući budući slovenski status s napretkom u privatizaciji, fiskalnim reformama i podizanjem ekonomske konkurentnosti.

Nakon što je Moody's svoju kreditnu ocjenu Sloveniji povećao sa špekulativne na investicijsku razinu, sada sve tri vodeće svjetske rejting kuće uvrštavaju Sloveniju u zemlje s niskim investicijskim rizikom, navelo je u subotu slovensko ministarstvo financija.

Ministarstvo dodaje da se to - zajedno s odlukom Europske središnje banke (ECB) od četvrtka o otkupu velike količine državnih obveznica - odrazilo na činjenicu da su očekivani prinosi na slovenske državne desetogodišnje obveznice u petak pali na 1,439 posto.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik