Interes za saradnju u metalskoj industriji

Bez autora
Jan 25 2015

Njemačka firma za obradu metala "ZEH Stuttgart-Zuffenhausen" izrazila je spremnost da, zajedno sa partnerima iz Privredne komore RS, uspostavi saradnju sa preduzećima iz oblasti metalske industrije u RS. Istaknuto je to u petak, između ostalog, nakon sastanka Nedeljka Čubrilovića, predsjednika Narodne skupštine RS s njemačkom delegacijom političara i privrednika iz savezne države Baden-Virtemberg, koju je predvodio Štefan Kaufman, poslanik u Saveznom parlamentu Njemačke. Čubrilović je ukazao na ustavni položaj RS i složenu strukturu BiH, naglasivši da je RS, kao funkcionalniji dio, u potpunosti konstituisala sve organe vlasti, u skladu s rezulatima opštih izbora. Pored toga, on je izrazio uvjerenje da će biti ostvareni vidljivi rezultati na putu evropskih integracija, poštujuću ustavnu strukturu i uvažavajući nadležnosti svih nivoa vlasti u BiH.

Interes za saradnju u metalskoj industrijiNjemačka firma za obradu metala "ZEH Stuttgart-Zuffenhausen" izrazila je spremnost da, zajedno sa partnerima iz Privredne komore RS, uspostavi saradnju sa preduzećima iz oblasti metalske industrije u RS.

Istaknuto je to u petak, između ostalog, nakon sastanka Nedeljka Čubrilovića, predsjednika Narodne skupštine RS s njemačkom delegacijom političara i privrednika iz savezne države Baden-Virtemberg, koju je predvodio Štefan Kaufman, poslanik u Saveznom parlamentu Njemačke.

Čubrilović je ukazao na ustavni položaj RS i složenu strukturu BiH, naglasivši da je RS, kao funkcionalniji dio, u potpunosti konstituisala sve organe vlasti, u skladu s rezulatima opštih izbora. Pored toga, on je izrazio uvjerenje da će biti ostvareni vidljivi rezultati na putu evropskih integracija, poštujuću ustavnu strukturu i uvažavajući nadležnosti svih nivoa vlasti u BiH.

Isto tako, Čubrilović i predstavnici delegacije iz njemačke savezne države Baden-Virtenberg izrazili su spremnost za unapređenje saradnje u sferi parlamentarnog života, obrazovanja i drugim oblastima za koje postoji izražen obostrani interes.

Sastanku u Banjaluci prisustvovao je i Mićo Ćetković, šef Predstavništva Republike Srpske u Štutgartu.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik