Jačanje regionalne ekonomske saradnje

Bez autora
Jan 25 2015

Prvi potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić učestvovao je danas u Rimu na trilateralnom sastanku ministara spoljnih poslova Srbije, Albanije i Italije, koji je organizovan na inicijativu ministra spoljnih poslova Italije Paola Đentilonija. U saopštenju Ministarstva spoljnih poslova navodi se da je na sastanku, pored Dačića, učestvovao i ministar spoljnih poslova Albanije Ditmir Bušati. Tokom sastanka je postignuta saglasnost o tome da će ovaj trilateralni susret doprineti stabilizaciji odnosa Beograda i Tirane. Dačić je istakao da treba raditi na rešavanju razlika u cilju jačanja dijaloga i prijateljskih odnosa sa Albanijom, uz ocenu da se treba usmeriti na ono što ove zemlje ujedinjuje, a ne na ono što ih razdvaja.

Jačanje regionalne ekonomske saradnjePrvi potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić učestvovao je danas u Rimu na trilateralnom sastanku ministara spoljnih poslova Srbije, Albanije i Italije, koji je organizovan na inicijativu ministra spoljnih poslova Italije Paola Đentilonija.

U saopštenju Ministarstva spoljnih poslova navodi se da je na sastanku, pored Dačića, učestvovao i ministar spoljnih poslova Albanije Ditmir Bušati.

Tokom sastanka je postignuta saglasnost o tome da će ovaj trilateralni susret doprineti stabilizaciji odnosa Beograda i Tirane.

Dačić je istakao da treba raditi na rešavanju razlika u cilju jačanja dijaloga i prijateljskih odnosa sa Albanijom, uz ocenu da se treba usmeriti na ono što ove zemlje ujedinjuje, a ne na ono što ih razdvaja.

Prvi potpredsednik Vlade je ukazao na to da su Srbija i Albanija deo istog regiona i da teže ka zajedničkim projektima.

Na trilateralnom sastanku je bilo reči i o regionalnoj saradnji u svetlu evropskih integracija, kao i o podršci koju Italija daje ovom procesu.

Poseban akcenat stavljen je na jačanje regionalne ekonomske saradnje u sferi energetike i infrastrukture, prvenstveno u kontekstu Strategije EU za Jadransko-jonski region.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik