"Delta" planira da gradi četiri zgrade

Bez autora
Jan 25 2015

U Prošloj godini "Delta holding" je ostvario svoje najbolje rezultate od početka ekonomske krize 2008. do danas. Ti rezultati su još značajniji, jer su postignuti u vrlo lošim uslovima za poslovanje u Srbiji, rekao je Miroslav Mišković, predsednik "Delta holdinga" na predstavljanju rezultata za 2014. godinu. "Delta holding" je u 2014. uplatila u budžet Srbije 90,5 miliona evra i ostvarila operativni profit od 53,3 miliona evra ili za 38,2 odsto veći nego 2013. godine Uplata "Delte" u republički budžet bila je za tri do četiri miliona evra manja zbog pada vrednosti dinara u odnosu na evro, izjavio je Mišković. Prema njegovim rečima, u ovoj godini započeće investicije čija je ukupna vrednost veća od 250 miliona evra. Spremni su odmah da počnu izgradnju četiri objekta na tri lokacije u Beogradu, ali nemaju dozvole.

"Delta" planira da gradi četiri zgradeU prošloj godini "Delta holding" je ostvario svoje najbolje rezultate od početka ekonomske krize 2008. do danas. Ti rezultati su još značajniji, jer su postignuti u vrlo lošim uslovima za poslovanje u Srbiji, rekao je Miroslav Mišković, predsednik "Delta holdinga" na predstavljanju rezultata za 2014. godinu.

"Delta holding" je u 2014. uplatila u budžet Srbije 90,5 miliona evra i ostvarila operativni profit od 53,3 miliona evra ili za 38,2 odsto veći nego 2013. godine

- Uplata "Delte" u republički budžet bila je za tri do četiri miliona evra manja zbog pada vrednosti dinara u odnosu na evro - izjavio je Mišković.

Prema njegovim rečima, u ovoj godini započeće investicije čija je ukupna vrednost veća od 250 miliona evra. Spremni su odmah da počnu izgradnju četiri objekta na tri lokacije u Beogradu, ali nemaju dozvole.

- Sredstva smo obezbedili i mislim da je velika stvar da jedna kompanija uloži 250 miliona evra u postojećim uslovima - ističe Mišković.

- Nadamo se da ćemo, za sve tri lokacije, sve potrebne dozvole dobiti na vreme. Hoću javno da kažem da od trenutka kada dobijemo građevinsku dozvolu, u roku od 30 dana "Delta" će započeti gradnju. Reč je o šoping molu "Delta Planet" na Autokomandi u Beogradu, novoj poslovnoj zgradi "Delta holdinga" na lokaciji pored "Kraun plaze" i "Apartmana", hotelu visoke kategorije i uz njega poslovnoj zgradi, na lokaciji između "Deltine" zgrade i "Hajata". Na tim poslovima bilo bi uposleno između 8.000 i 10.000 građevinskih radnika.

Dobro je, kaže Mišković, što je donet zakon o planiranju i izgradnji. Međutim, početak primene zakona planiran je za mart ove godine, a da bi primena počela, potrebno je da se usvoje podzakonska akta. Molimo Vladu da ubrza i što pre usvoji podzakonska akta uz ovaj zakon. Jer, to je od opšteg interesa za investicionu klimu zemlje.

Upotrebiti milijarde iz rezervi

Centralna banka Srbije bi, kaže Mišković, mogla da sredstva od obaveznih rezervi kod Narodne banke Srbije (NBS), koja su preko četiri milijarde evra, direktno ubrizga u privredu, kao što je to učinila i Evropska centralna banka, naglasivši da to on ne govori zbog "Delte", jer ta kompanija neće koristiti ta sredstva: - Mislim da bi bar polovinu rezervi trebalo dati privredi.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik