Počinju pregovori s ponuđačima za monetizaciju

Bez autora
Jan 26 2015

Pregovori s ponuđačima u procesu monetizacije autocesta počinju 28. siječnja i trajat će najmanje tri dana, doznaje se iz Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture. U Ministarstvu objašnjavaju kako su ponuditelji sa savjetnicima u pregovaračkoj komunikaciji od predaje neobvezujućih ponuda, ali da će ovaj tjedan članovi Vladina Povjerenstva za privatizaciju "fizički" sjesti za isti stol s predstavnicima ponuđača to jest njihovim zastupnicima i odvjetnicima. Dolazak predstavnika ponuđača na pregovore najbolji je dokaz da oni nisu odustali od natječaja za monetizaciju autocesta, kažu u Ministarstvu. Iz Ministarstva su već ranije opovrgli tvrdnje predsjednika Nezavisnog cestarskog sindikata Mijata Stanića o tome da su ponuđači u procesu monetizacije autocesta povukli svoje ponude.

Počinju pregovori s ponuđačima za monetizacijuPregovori s ponuđačima u procesu monetizacije autocesta počinju 28. siječnja i trajat će najmanje tri dana, doznaje se iz Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture.

U Ministarstvu objašnjavaju kako su ponuditelji sa savjetnicima u pregovaračkoj komunikaciji od predaje neobvezujućih ponuda, ali da će ovaj tjedan članovi Vladina Povjerenstva za privatizaciju "fizički" sjesti za isti stol s predstavnicima ponuđača to jest njihovim zastupnicima i odvjetnicima.

Dolazak predstavnika ponuđača na pregovore najbolji je dokaz da oni nisu odustali od natječaja za monetizaciju autocesta, kažu u Ministarstvu.

Iz Ministarstva su već ranije opovrgli tvrdnje predsjednika Nezavisnog cestarskog sindikata Mijata Stanića o tome da su ponuđači u procesu monetizacije autocesta povukli svoje ponude.

Krajem prošle godine pristigle su neobvezujuće ponude za koncesiju hrvatskih autocesta. Ponude su navodno dostavili investicijska banka Goldman Sachs, zajedno s hrvatskim mirovinskim fondovima, austrijski Strabag i australska Macquarie grupa.

Pregovarački proces trebao bi potrajati četiri mjeseca, a u travnju natjecatelji bi trebali biti pozvani da predaju obvezujuće ponude. Uslijedio bi postupak odabira najpovoljnije ponude, a odabrani natjecatelj će imati rok od tri mjeseca da zatvori financijsku konstrukciju i uplati jednokratnu koncesijsku naknadu u državni proračun.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik