Poziv finskim investitorima da ulažu u Srbiju

Bez autora
Jan 26 2015

Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić započeo je danas jednodnevnu posetu Finskoj učešćem na biznis forumu u organizaciji finske nacionalne agencije "Finpro", koja predstavlja 550 kompanija iz te zemlje. Vučić je tom prilikom informisao finske investitore o reformskom procesu i ekonomskoj situaciji u našoj zemlji, i uputio im poziv da u što većem broju dođu i ulažu u Srbiju. Srbija je sama započela reforme bez pritisaka spolja jer želi da bude moderna, ekonomski stabilna i evropska država, naglasio je premijer i dodao da mi želimo zdravu ekonomiju i težak rad. Ministar finansija u Vladi Republike Srbije Dušan Vujović objasnio je da je Srbija sada u fazi kada treba da bude dobar domaćin, reformiše svoje institucije i stranim ulagačima stvori dobru i sigurnu investicionu klimu.

Poziv finskim investitorima da ulažu u SrbijuPredsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić započeo je danas jednodnevnu posetu Finskoj učešćem na biznis forumu u organizaciji finske nacionalne agencije "Finpro", koja predstavlja 550 kompanija iz te zemlje.

Vučić je tom prilikom informisao finske investitore o reformskom procesu i ekonomskoj situaciji u našoj zemlji, i uputio im poziv da u što većem broju dođu i ulažu u Srbiju.

Srbija je sama započela reforme bez pritisaka spolja jer želi da bude moderna, ekonomski stabilna i evropska država, naglasio je premijer i dodao da mi želimo zdravu ekonomiju i težak rad.

‎Ministar finansija u Vladi Republike Srbije Dušan Vujović objasnio je da je Srbija sada u fazi kada treba da bude dobar domaćin, reformiše svoje institucije i stranim ulagačima stvori dobru i sigurnu investicionu klimu.

Ambasador Finske u Srbiji Peka Orpana istakao je da finske kompanije povećavaju učešće na srpskom tržištu, uz ocenu da reformski proces koji sprovodi Vlada Srbije donosi konkretne rezultate i poboljšava investicionu klimu, što Srbiju čini konkurentnim tržištem.

Vlada Srbije i njene institucije voljne su da daju podršku finskim kompanijama i zato je dobro da ne oklevate, već da odmah počnete da istražujete srpsko tržište, poručio je Orpana.

‎Vučić će nastaviti posetu Helsinkiju susretom sa predsednikom Vlade Finske Aleksandrom Stubom.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik