Odnosi Srbije i Mađarske značajni za jačanje regionalne saradnje

Bez autora
Jan 26 2015

Ministar bez portfelja u Vladi Republike Srbije zadužen za evropske integracije Jadranka Joksimović i ambasador Mađarske u Srbiji Atila Pinter ocenili su da je bilateralna saradnja između dve zemlje najbolja u poslednjim decenijama. Joksimović i Pinter su na današnjem sastanku ukazali na to da je dobra bilateralna saradnja rezultat redovnih zajedničkih sednica vlada dveju zemalja. Joksimović je navela da prioritetnim spoljnopolitičkim ciljevima Srbije pripada i jačanje regionalne saradnje, za koju su odnosi Srbije i Mađarske od velikog značaja. Pinter je ponovio da Srbija ima snažnu podršku Mađarske u procesu evropskih integracija, i istakao da je u skladu sa dogovorom premijera dveju zemalja Mađarska spremna da i dalje pruža ekspertsku pomoć Srbiji u vidu slanja stručnjaka.

Odnosi Srbije i Mađarske značajni za jačanje regionalne saradnjeMinistar bez portfelja u Vladi Republike Srbije zadužen za evropske integracije Jadranka Joksimović i ambasador Mađarske u Srbiji Atila Pinter ocenili su da je bilateralna saradnja između dve zemlje najbolja u poslednjim decenijama.

Joksimović i Pinter su na današnjem sastanku ukazali na to da je dobra bilateralna saradnja rezultat redovnih zajedničkih sednica vlada dveju zemalja.

Joksimović je navela da prioritetnim spoljnopolitičkim ciljevima Srbije pripada i jačanje regionalne saradnje, za koju su odnosi Srbije i Mađarske od velikog značaja.

Pinter je ponovio da Srbija ima snažnu podršku Mađarske u procesu evropskih integracija, i istakao da je u skladu sa dogovorom premijera dveju zemalja Mađarska spremna da i dalje pruža ekspertsku pomoć Srbiji u vidu slanja stručnjaka.

Joksimović je prenela zahvalnost na podršci, i pozitivno ocenila ekspertsku pomoć Mađarske u oblasti poljoprivrede.

U razgovoru je istaknuto da su projekti prekogranične saradnje između dve države značajni ne samo za unapređenje infrastrukture, već da mogu da doprinesu i razvoju u drugim oblastima, među kojima značajno mesto zauzima kultura.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik