Odobreno pokretanje postupka finansijske konsolidacije "Konjuh" d.d. Kladanj

Bez autora
Jan 27 2015

Vlada Tuzlanskog kantona donijela je Odluku o finansijskoj konsolidaciji privrednog društva „Konjuh“ d.d. Kladanj čime se odobrava pokretanje postupka finansijske konsolidacije ovog privrednog društva, saopćeno je iz Vlade TK-a. Odobreni postupak finansijske konsolidacije obuhvata, kako se navodi, izmirenje dugovanja Društva, nastalih zaključno do 30. septembra 2013. godine u ukupnom iznosu od 608.211 KM, a na osnovu doprinosa za zdravstveno osiguranje (69.696 KM), doprinosa za osiguranje od nezaposlenosti (11.746 KM), poreza (sa kamatama) – isključujući porez na dodanu vrijednost (3.340 KM), dugovanja za isporučenu vodu, struju, grijanje i ostale komunalne usluge (7.660 KM), dugovanja prema dobavljačima za isporučene robe i usluge (31.945 KM), dugovanja prema zaposlenicima (483.824 KM), a u skladu sa Elaboratom opravdanosti finansijske konsolidacije i kratkoročnim planom razvoja privrednog društva “Konjuh” d.d. Kladanj.

Odobreno pokretanje postupka finansijske konsolidacije "Konjuh" d.d. KladanjVlada Tuzlanskog kantona donijela je Odluku o finansijskoj konsolidaciji privrednog društva „Konjuh“ d.d. Kladanj čime se odobrava pokretanje postupka finansijske konsolidacije ovog privrednog društva, saopćeno je iz Vlade TK-a.

Odobreni postupak finansijske konsolidacije obuhvata, kako se navodi, izmirenje dugovanja Društva, nastalih zaključno do 30. septembra 2013. godine u ukupnom iznosu od 608.211 KM, a na osnovu doprinosa za zdravstveno osiguranje (69.696 KM), doprinosa za osiguranje od nezaposlenosti (11.746 KM), poreza (sa kamatama) – isključujući porez na dodanu vrijednost (3.340 KM), dugovanja za isporučenu vodu, struju, grijanje i ostale komunalne usluge (7.660 KM), dugovanja prema dobavljačima za isporučene robe i usluge (31.945 KM), dugovanja prema zaposlenicima (483.824 KM), a u skladu sa Elaboratom opravdanosti finansijske konsolidacije i kratkoročnim planom razvoja privrednog društva  “Konjuh” d.d. Kladanj.

Izmirenje dugovanja “Konjuh” d.d. Kladanj će izvršiti na osnovu sporazuma o finansijskoj konsolidaciji koji će sačiniti sa svakom nadležnom federalnom i kantonalnom institucijom, davateljima usluga, dobavljačima i uposlenicima.

Sporazumom će se ponovo preispitati i usaglasiti, odnosno utvrditi tačan iznos, vrsta i struktura dugovanja, način na koji će biti izmirene obaveze, iznosi i dinamika plaćanja, kao i naznaka da se izmirenje duga obavlja na teret kapitala privrednog društva, navodi se u saopćenju.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik