Farma koka nosilja radi punim kapacitetom

Bez autora
Jan 27 2015

Farma koka nosilja kompanije "Boksit" iz Milića dostigla je maksimalan kapacitet od 300.000 koka nosilja sa godišnjim proizvodnim potencijalom od 80 miliona konzumnih jaja, saopšteno je iz ove kompanije. Sektor "Proizvodnja hrane" kompanije "Boksit" ima 12 proizvodnih objekata na farmi koka nosilja, koji su sada popunjeni. U rekonstrukciju proizvodnih objekata kompanija je uložila oko 2.000.000 KM, što predstavlja sigurnu i profitabilnu investiciju, jer cjelokupna proizodnja ima garantovan plasman na tržištu, kažu u "Boksitu". Useljenjem posljednjeg jata koka nosilja zaokružen je ciklus proizvodnje konzumnih jaja. Iz "Boksita" ističu da je eksploatacija rude boksita prirodno ograničen i neobnovljiv resurs, te da dio dobiti od njene eksploatacije treba usmjeriti u razvoj drugih djelatnosti.

Farma koka nosilja radi punim kapacitetomFarma koka nosilja kompanije "Boksit" iz Milića dostigla je maksimalan kapacitet od 300.000 koka nosilja sa godišnjim proizvodnim potencijalom od 80 miliona konzumnih jaja, saopšteno je iz ove kompanije.

Sektor "Proizvodnja hrane" kompanije "Boksit" ima 12 proizvodnih objekata na farmi koka nosilja, koji su sada popunjeni.

"U rekonstrukciju proizvodnih objekata kompanija je uložila oko 2.000.000 KM, što predstavlja sigurnu i profitabilnu investiciju, jer cjelokupna proizodnja ima garantovan plasman na tržištu", kažu u "Boksitu".

Useljenjem posljednjeg jata koka nosilja zaokružen je ciklus proizvodnje konzumnih jaja.

Iz "Boksita" ističu da je eksploatacija rude boksita prirodno ograničen i neobnovljiv resurs, te da dio dobiti od njene eksploatacije treba usmjeriti u razvoj drugih djelatnosti.

U ovoj kompaniji otvorena je ranije Fabrika kartonske i papirne ambalaže, koja je u najvećoj mjeri orjentisana na proizvodnju ambalaže za pakovanje jaja.

U saradnji sa preduzećem "Mileks" radi i farma za uzgoj pilića.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik