Aerodrom u Dubaiju najprometniji na svetu

Bez autora
Jan 27 2015

Grad Dubai, poznat po najvišoj zgradi na svetu, od sada se može pohvaliti i najprometnijim međunarodnim aerodromom.Operater aerodroma Dubai airports objavio je danas podatke koji su pokazali da je 70,5 miliona putnika u 2014. godini prošlo kroz holove aerodroma Dubai international, što je šest odsto više u odnosu na 66,4 miliona putnika iz 2013. godine.

Aerodrom u Dubaiju najprometniji na svetuGrad Dubai, poznat po najvišoj zgradi na svetu, od sada se može pohvaliti i najprometnijim međunarodnim aerodromom.

Operater aerodroma Dubai airports objavio je danas podatke koji su pokazali da je 70,5 miliona putnika u 2014. godini prošlo kroz holove aerodroma Dubai international, što je šest odsto više u odnosu na 66,4 miliona putnika iz 2013. godine, prenosi agencija AP.

Zahvaljujući takvim podacima, aerodrom u Dubaiju je prvi put, na godišnjem nivou, pretekao londonski Hitrou kao najprometnija međunarodna vazdušna luka, dok je kroz Hitrou prošle godine prošlo 68,1 milion putnika.

Izvršni direktor Dubai airport-a, Pol Grifits, predviđa da će kroz aerodrom u Dubaiju ove godine proći rekordnih 79 miliona putnika.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik