U aprilu stiže mreža 4G

Bez autora
Jan 27 2015

Srbija dobija 4G mrežu mobilne telefonije u aprilu, otkriva Rasim Ljajić, ministar za trgovinu i telekomunikacije. Ministar Ljajić kaže da je u toku tender za izdavanje tri pojedinačne dozvole za pružanje javne elektronske komunikacione usluge. Ponude se otvaraju 19. februara. Iznos jednokratne naknade koju moraju da plate telekomunikacione kuće koje hoće licencu ne može biti manji od 3,5 miliona evra za svaki pojedinačni radiofrekvencijski blok. Država će imati prihod oko 21 milion evra, objašnjava Ljajić. Dozvola će važiti deset godina, a svaki od njih biće dužan da u roku od dva meseca od dobijanja licence počne pružanje usluga. Mora da obezbedi i neprekidnu pokrivenost signalom na minimum 50 odsto države.

U aprilu stiže mreža 4GSrbija dobija 4G mrežu mobilne telefonije u aprilu, otkriva za „Blic“ Rasim Ljajić, ministar za trgovinu i telekomunikacije.

Ministar Ljajić kaže da je u toku tender za izdavanje tri pojedinačne dozvole za pružanje javne elektronske komunikacione usluge.

- Ponude se otvaraju 19. februara. Iznos jednokratne naknade koju moraju da plate telekomunikacione kuće koje hoće licencu ne može biti manji od 3,5 miliona evra za svaki pojedinačni radiofrekvencijski blok. Država će imati prihod oko 21 milion evra - objašnjava Ljajić.

Dozvola će važiti deset godina, a svaki od njih biće dužan da u roku od dva meseca od dobijanja licence počne pružanje usluga. Mora da obezbedi i neprekidnu pokrivenost signalom na minimum 50 odsto države.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik