Simens ispunio očekivanja

Bez autora
Jan 27 2015

Nemačka kompanija Simens, lider na svetskom tržištu elektronike i elektrotehnike, saopštila je da će zadržati celogodišnju prognozu profita. Rezultati iz prvog poslovnog kvartala bili su u skladu sa očekivanjima. Poslovanje u većini naših sektora ispunilo je očekivanja, rekao je izvršni direktor kompanije Džo Kezer.Poslovna godina Simensa traje od oktobra do septembra, a u tri meseca zaključno sa decembrom neto profit smanjen je 25 odsto na 1,09 milijardi evra. Nove narudžbe smanjene su 13 odsto na 18,01 milijardu evra, a prihodi su istovremeno uvećani tri odsto na 17,41 milijardu evra.

Simens ispunio očekivanjaNemačka kompanija Simens, lider na svetskom tržištu elektronike i elektrotehnike, saopštila je da će zadržati celogodišnju prognozu profita.

Rezultati iz prvog poslovnog kvartala bili su u skladu sa očekivanjima.

"Poslovanje u većini naših sektora ispunilo je očekivanja", rekao je izvršni direktor kompanije Džo Kezer, a prenela agencija Frans pres.

Poslovna godina Simensa traje od oktobra do septembra, a u tri meseca zaključno sa decembrom neto profit smanjen je 25 odsto na 1,09 milijardi evra. Nove narudžbe smanjene su 13 odsto na 18,01 milijardu evra, a prihodi su istovremeno uvećani tri odsto na 17,41 milijardu evra.

"Verujemo da će poslovno okruženje u 2015. biti složeno, delom zbog geopolitičkih tenzija", navodi firma, dodajući da očekuje da će, do kraja poslovne godine, vrednost narudžbi premašiti ukupne godišnje prihode.

Simens za poslovnu 2014/15. prognozira rast neto profita po akciji od 15 odsto.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik