Banjaluka: Za novi asfalt 200.000 KM

Bez autora
Jan 28 2015

Za modernizaciju makadamskih saobraćajnica u toku ove godine gradske vlasti izdvojiće 200.000 maraka. Prema Programu zajedničke komunalne potrošnje za ovu godinu, biće asfaltirani dijelovi ulica 7. februara, Prištinske, Kuljanske 7, Ljevčanske, Jovice Savinovića, Stojka Vranješa, Braće i sestara Kapor i Koste Vojinovića.U okviru modernizacije biće urađeni i trotoari u ulicama Stepe Stepanovića, Prote Nikole Kostića, Kraljice Marije, Ravnogorskoj i staza u ulici Nedeljka Čabrinovića, navedeno je u programu.

Banjaluka: Za novi asfalt 200.000 KMZa modernizaciju makadamskih saobraćajnica u toku ove godine gradske vlasti izdvojiće 200.000 maraka.

Prema Programu zajedničke komunalne potrošnje za ovu godinu, biće asfaltirani dijelovi ulica 7. februara, Prištinske, Kuljanske 7, Ljevčanske, Jovice Savinovića, Stojka Vranješa, Braće i sestara Kapor i Koste Vojinovića.

- U okviru modernizacije biće urađeni i trotoari u ulicama Stepe Stepanovića, Prote Nikole Kostića, Kraljice Marije, Ravnogorskoj i staza u ulici Nedeljka Čabrinovića - navedeno je u programu.

Načelnik Odjeljenja za komunalne i stambene poslove i poslove saobraćaja Zoran Novaković rekao je da će navedene saobraćajnice biti modernizovane u dužini od po 300 metara.

- U ovom trenutku ne mogu tačno reći koliko će ukupno metara novog asfalta biti postavljeno ove godine, ali preciznije podatke imaćemo nakon javne nabavke - kazao je Novaković. On je dodao da ove godine nema prioriteta kada je u pitanju asfaltiranje makadamskih puteva.

Iz Gradske uprave su rekli da je u toku prošle godine modernizovano ukupno 2.330 metara saobraćajnica, za šta je iz budžeta grada izdvojeno 175.000 maraka.

- U okviru redovnog investicionog održavanja ukupno je urađeno 1,6 kilometara lokalnih i nekategorisanih puteva, dok je ukupno rekonstruisano 5,6 kilometara - kazali su u Gradskoj upravi i dodali da je u te namjene utrošeno oko 644.000 maraka.

Predsjednik Savjeta mjesne zajednice Šargovac Radovan Ilić rekao je da su makadamski putevi u ovom naselju u lošem stanju.

- Godinama gradskim vlastima kao prioritete predlažemo modernizaciju puteva, posebno puta prema OŠ "Đura Jakšić" jer je pun rupa - kazao je Ilić. On je dodao da ove saobraćajnice nemaju izrađene trotoare, čime je ugrožena bezbjednost đaka.

Prema budžetu grada za ovu godinu, za održavanje makadamskih saobraćajnica predviđeno je 250.000 maraka.

Klizišta

Za sanaciju klizišta na lokalnim putevima ove godine planirano je 550.000 KM.

- Sanacija klizišta radiće se na lokalnim putevima prema crkvi u Gornjoj Piskavici, za Baraliće, Bukvalek - Dedić Lokva, lokalni put za Jagare, Debeljaci - Gavranići, Debeljaci - Duboki Potok - Adamovići, Karanovac - Bastasi, Račići - Jovići, put za Jovaniće, Regode - Stojčići, Saračica - Mihajlovići, Agino Selo - Čičina Kosa - Mracelj, te Ponir tri - navedeno je u Programu zajedničke komunalne potrošnje.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik