Obim robne razmene u oblasti agrara sa Rusijom u porastu

Bez autora
Jan 28 2015

Ministar poljoprivrede i zaštite životne sredine u Vladi Republike Srbije Snežana Bogosavljević-Bošković sastala se danas sa ambasadorom Ruske Federacije u Srbiji Aleksandrom Čepurinom.U saopštenju Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine navodi se da je tokom sastanka razmatrano stanje sveukupne bilateralne saradnje u oblasti poljoprivrede, koja je ocenjena kao uspešna, što potvrđuje i obim robne razmene koji se iz godine u godinu povećava.

Obim robne razmene u oblasti agrara sa Rusijom u porastuMinistar poljoprivrede i zaštite životne sredine u Vladi Republike Srbije Snežana Bogosavljević-Bošković sastala se danas sa ambasadorom Ruske Federacije u Srbiji Aleksandrom Čepurinom.

U saopštenju Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine navodi se da je tokom sastanka razmatrano stanje sveukupne bilateralne saradnje u oblasti poljoprivrede, koja je ocenjena kao uspešna, što potvrđuje i obim robne razmene koji se iz godine u godinu povećava.

Zaključeno je da svakako postoji prostor za dalje unapređenje saradnje dveju zemalja u oblasti agrara, kako u institucionalnom smislu, tako i u vidu povećanja robne razmene.

Takođe, konstatovano je da postoje realni potencijali za ruske investicije u oblasti poljoprivrede i prehrambene industrije.

Kao dobar primer unapređenja saradnje istaknuta je institucionalna podrška resornih ministarstava promociji poljoprivredno-prehrambenih proizvoda kroz sajamske manifestacije i izložbe, dodaje se u saopštenju.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik