NKBM završila 2014. s 35,9 milijuna eura dobiti

Bez autora
Jan 28 2015

Druga po veličini slovenska banka Nova Kreditna banka Maribor (NKBM) 2014. je završila s pozitivnim ishodom i ostvarila 35,9 milijuna eura dobiti, objavila je u srijedu uprava te banke, prema nerevidiranim poslovnim rezultatima za prošlu godinu. Otprilike istu dobit NKBM očekuje i u 2015., navela je uprava banke. NKBM je jedna od slovenskih banaka koje je država dokapitalizirala krajem 2013., te njihove nenaplative kredite prebacila na tzv. lošu banku, čime je otpočeo proces njihove sanacije. Loši kreditni plasmani glavni su uzrok zbog kojega je slovenski bankarski sektor od 2009. bio u krizi, a sve vodeće banke do lani bilježile gubitke i smanjivale bilance.

NKBM završila 2014. s 35,9 milijuna eura dobitiDruga po veličini slovenska banka Nova Kreditna banka Maribor (NKBM) 2014. je završila s pozitivnim ishodom i ostvarila 35,9 milijuna eura dobiti, objavila je u srijedu uprava te banke, prema nerevidiranim poslovnim rezultatima za prošlu godinu.

Otprilike istu dobit NKBM očekuje i u 2015., navela je uprava banke.

NKBM je jedna od slovenskih banaka koje je država dokapitalizirala krajem 2013., te njihove nenaplative kredite prebacila na tzv. lošu banku, čime je otpočeo proces njihove sanacije.

Loši kreditni plasmani glavni su uzrok zbog kojega je slovenski bankarski sektor od 2009. bio u krizi, a sve vodeće banke do lani bilježile gubitke i smanjivale bilance.

NKBM bi trebala biti prva banka u vlasništvu države koja će biti privatizirana. Po navodima medija, za njenu se kupnju zanimaju jedan američki fond, te madžarska banka OTP, a očekuje se cijena do 200 milijuna eura.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik