Klas izvozi maline u Japan

Bez autora
Jan 29 2015

Prehrambena industrija "Klas" d.d. Sarajevo realizuje izvoz 20 tona malina, koje će se naći na visokozahtjevnom tržištu Japana. Prilikom konačnog odabira malina naročita pažnja se posvećivala samom kvalitetu, kao i kontroli na sadržaj pesticida. U oba slučaja "Klasove" maline su se pokazale najboljim, saopšteno je iz te kompanije. Izvoz za Japan realizuje se u saradnji sa kompanijom Crop’s. "Klas" je prošle godine otkupio 665 tona malina, te ostalog jagodičastog i šumskog voća od domaćih proizvođača, vrativši se uspješno u posao otkupa voća. Sve količine su plasirane za izvoz. "Klasove" maline ispunile su visoke standarde kvaliteta zahtjevnih tržišta, kao što je tursko, gdje je izvezeno 50 tona malina i 10 tona šumskih borovnica, ali i standarde kvaliteta jednog od najpoznatijih svjetskih prehrambenih brandova, francuskog Danonea.

Klas izvozi maline u JapanPrehrambena industrija "Klas" d.d. Sarajevo realizuje izvoz 20 tona malina, koje će se naći na visokozahtjevnom tržištu Japana.

Prilikom konačnog odabira malina naročita pažnja se posvećivala samom kvalitetu, kao i kontroli na sadržaj pesticida. U oba slučaja "Klasove" maline su se pokazale najboljim, saopšteno je iz te kompanije.

Izvoz za Japan realizuje se u saradnji sa kompanijom Crop’s.

"Klas" je prošle godine otkupio 665 tona malina, te ostalog jagodičastog i šumskog voća od domaćih proizvođača, vrativši se uspješno u posao otkupa voća. Sve količine su plasirane za izvoz. "Klasove" maline ispunile su visoke standarde kvaliteta zahtjevnih tržišta, kao što je tursko, gdje je izvezeno 50 tona malina i 10 tona šumskih borovnica, ali i standarde kvaliteta jednog od najpoznatijih svjetskih prehrambenih brandova, francuskog Danonea.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik