Beograd na sajmu turizma u Madridu

Bez autora
Jan 29 2015

Turistička organizacija Beograda predstavlja turističku ponudu Beograda i Srbije na međunarodnom sajmu turizma FITUR 2015 u Madridu, jednom od najvećih sajmova te vrste u svetu. Nastup Turističke organizacije Beograda je privukao veliku pažnju, kako turističkih agencija i turoperatora, tako i medija.Ovom prilikom, direktor TOB-a, Miodrag Popović, dao je intervju za renomirani turistički magazin TMG News. Štand TOB-a posetio je i ambasador Republike Srbije u Španiji, Danko Prokić, sa saradnicima, da bi potom sa direktorom Popovićem prisustvovao svečanom otvaranju sajma.

Beograd na sajmu turizma u MadriduTuristička organizacija Beograda predstavlja turističku ponudu Beograda i Srbije na međunarodnom sajmu turizma FITUR 2015 u Madridu, jednom od najvećih sajmova te vrste u svetu.

Nastup Turističke organizacije Beograda je privukao veliku pažnju, kako turističkih agencija i turoperatora, tako i medija. Ovom prilikom, direktor TOB-a, Miodrag Popović, dao je intervju za renomirani turistički magazin TMG News. Štand TOB-a posetio je i ambasador Republike Srbije u Španiji, Danko Prokić, sa saradnicima, da bi potom sa direktorom Popovićem prisustvovao svečanom otvaranju sajma. Na ceremoniji otvaranja gostima su se obratili zvaničnici Svetske turističke organizacije, zemlje domaćina – Španije, dok je James Hogan, CEO Etihad Ervejz, partner sajma, pomenuo i našu nacionalnu avio kompaniju Er Srbiju zahvalivši se na uspešnom poslovanju.

Direktor Miodrag Popović je imao posebne susrete sa šefovima delegacija Slovačke, Gruzije, Kostarike, Andore, ali i sa predstavnicima lanca hotela Interkontinental i Etihad Ervejz. U razgovorima, Popović je istakao činjenice koje govore u prilog razvoja turizma u Beogradu i Srbiji, i o mogućnostima promocije.

Od 02. juna ove godine najavljeno je otvaranje avio linije kompanije Vueling Airlines na relaciji Beograd – Barselona tri puta nedeljno, kao i mogućnost otvaranja avio saobraćaja sa Madridom naše nacionalne kompanije Er Srbija.

Danas, drugog dana sajma, promoter Beograda na štandu TOB biće istaknuti predstavnik naše dijaspore u Španiji, proslavljeni rukometaš Dragan Škrbić.

Broj turista iz Španije je u porastu za 18% u prvih 11 meseci 2014. godine, prema podacima Gradskog zavoda za informatiku i statistiku.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik