Izvesna investicija Tenisa u Sremskoj Mitrovici

Dolazak nemačkog mesnog giganta u Sremsku Mitrovicu izvestan je. Nemačka mesna kompanija Tenis, prema najavama, na proleće bi trebalo da počne izgradnju pet velikih objekata savremenih farmi, a potom i mešaona stočne hrane kao i fabrika za preradu mesa. Prvi čovek opštine Branislv Nedimović potvrdio nam je da je delegacija kompanije Tenis bila u Sremskoj Mitrovici i da nameravaju da otvore farmu svinja sa nemačkom genetikom i razviju kooperaciju. Branislav Nedimović rekao je i to da će opština sa svoje strane učiniti sve da se pojednostave procedure za dolazak te kompanije i da će se u svemu tome poštovati zakoni koji važe u Srbiji i kada je reč o zakonu o poljoprivrednom zemljištu, građevinskim dozvolama i zaštiti životne sredine.

Izvesna investicija Tenisa u S. MitroviciDolazak nemačkog mesnog giganta u Sremsku Mitrovicu izvestan je, saznaje RTV. Nemačka mesna kompanija Tenis, prema najavama, na proleće bi trebalo da počne izgradnju pet velikih objekata savremenih farmi, a potom i mešaona stočne hrane kao i fabrika za preradu mesa.

Prvi čovek opštine Branislv Nedimović potvrdio nam je da je delegacija kompanije Tenis bila u Sremskoj Mitrovici i da nameravaju da otvore farmu svinja sa nemačkom genetikom i razviju kooperaciju.

Branislav Nedimović rekao je i to da će opština sa svoje strane učiniti sve da se pojednostave procedure za dolazak te kompanije i da će se u svemu tome poštovati zakoni koji važe u Srbiji i kada je reč o zakonu o poljoprivrednom zemljištu, građevinskim dozvolama i zaštiti životne sredine.

Kako RTV saznaje, jedna od lokacija najverovatnije će biti na području Sremske Mitrovice gde nemački investitor planira da izgradi farmu i razvije kooperantske odnose sa tamošnjim uzgajivačima svinja.

Prema našim saznanjima, jedna od poželjnih lokacija je u Jarku a druga u sremskom selu Čalma.

Stručnjaci smatraju da sa aspekta razvoja kooperativnih odnosa dolazak nemačkog mesnog giganta može doneti boljitak u razvoju svinjarstva. Problem su, kako navode, objekti za tov koji ne odgovaraju nemačkim standardima.

A, kako smo mogli čuti u opštini Sremska Mitrovica, samo 12 posto objekata za tov svinja je pun, tako da se od dolaska nemačkog investitora mnogo očekuje, naročito u pogledu popravljanja stanja u proizvodnji svinja na nivo koji je ovaj kraj imao pre devedesetih godina.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik