“Gerlinger holding” novi vlasnik “Mitrosa”

Bez autora
Feb 01 2015

Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je u petak uručenju ključeva novom vlasniku fabrike “Mitros” u Sremskoj Mitrovici – austrijskoj kompaniji “Gerlinger holding”, koja će u prvoj fazi zaposliti 380 radnika i uložiti 16 miliona evra u novu opremu. Vučić je tom prilikom istakao da bi proizvodnja trebalo da počne početkom jula, i naglasio da je krajnji cilj da fabrika ima više od 1.000 radnika, da se u novu opremu uloži više od 20 miliona evra i da se proizvodi izvoze u Rusku Federaciju i Kinu. Premijer je ukazao na to da je dolazak austrijske kompanije izuzetno važan za Sremsku Mitrovicu, Vojvodinu i Srbiju jer će fabrika “Mitros”, kojom se zemlja ponosila decenijama, sada ponovo poslovati na zdravim osnovama. Od septembra ćemo na srpskim rafovima moći da kupimo slaninu i kobasice iz “Mitrosa”, rekao je on i izrazio uverenje da će kompanija “Gerlinger holding” sarađivati i sa nemačkom kompanijom “Tenis”, čiji predstavnici u Srbiji već traže zemljište za izgradnju farmi svinja, što bi dodatno povećalo proizvodnju u “Mitrosu”.

“Gerlinger holding” novi vlasnik “Mitrosa”Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je u petak uručenju ključeva novom vlasniku fabrike “Mitros” u Sremskoj Mitrovici – austrijskoj kompaniji “Gerlinger holding”, koja će u prvoj fazi zaposliti 380 radnika i uložiti 16 miliona evra u novu opremu.

Vučić je tom prilikom istakao da bi proizvodnja trebalo da počne početkom jula, i naglasio da je krajnji cilj da fabrika ima više od 1.000 radnika, da se u novu opremu uloži više od 20 miliona evra i da se proizvodi izvoze u Rusku Federaciju i Kinu.

Premijer je ukazao na to da je dolazak austrijske kompanije izuzetno važan za Sremsku Mitrovicu, Vojvodinu i Srbiju jer će fabrika “Mitros”, kojom se zemlja ponosila decenijama, sada ponovo poslovati na zdravim osnovama.

Od septembra ćemo na srpskim rafovima moći da kupimo slaninu i kobasice iz “Mitrosa”, rekao je on i izrazio uverenje da će kompanija “Gerlinger holding” sarađivati i sa nemačkom kompanijom “Tenis”, čiji predstavnici u Srbiji već traže zemljište za izgradnju farmi svinja, što bi dodatno povećalo proizvodnju u “Mitrosu”.

Prema njegovoj oceni, na taj način će se dodatno povećati proizvodnja i pomoći srpskim poljoprivrednicima, koji će proizvoditi više i imati obezbeđeno tržište.

Vlasnik austrijske kompanije “Gerlinger holding” Johan Gerlinger rekao je da je Srbija idealno mesto za ulaganje jer pre svega ima sirovinu, ali i druge preduslove za investiranje.

Gerlinger je istakao da njegova kompanija ima proizvodne pogone u Rumuniji i Mađarskoj i da izvozi i na tržiste Evropske unije, ali i Ruske Federacije.

Ključeve “Mitrosa” vlasniku “Gerlinger holdinga” uručio je gradonačelnik Sremske Mitrovice Branislav Nedimović, koji je poručio da je cilj da se ta kompanija vrati na nivo iz devedesetih godina prošlog veka, i izrazio uverenje da će novi vlasnik u tome pomoći.

Mesna industrija “Mitros” osnovana je pedesetih godina prošlog veka i dugo je bila jedan od lidera u klaničnoj industriji SFRJ, a u fabrici je tada radilo više od 1.250 radnika.

Austrijska kompanija “Gerlinger holding” ima proizvodne pogone u Mađarskoj i Rumuniji, gde zapošljava više od 800 ljudi.

“Mitros” je treći proizvodni pogon u u nizu, a najavljeno je da će to biti klanica sa najvećom proizvodnjom u okviru ove kompanije.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik