Gas skuplji od marta

Bez autora
Feb 01 2015

Javno preduzeće Srbijagas saopštilo je danas da će zbog rasta kursa dolara doći do povećanja cene gasa za javno snabdevanje od 2. marta.Savet Agencije za energetiku Srbije, na današnjoj sednici, dao je saglasnost na tu odluku i ona je objavljena u Službenom glasniku Srbije. Na zvaničnoj internet stranici Srbijagasa objavljene su cene prirodnog gasa za javno snabdevanje po kategorijama, grupama i važećim tarifama, navodi se u saopštenju.

Gas skuplji od martaJavno preduzeće Srbijagas saopštilo je danas da će zbog rasta kursa dolara doći do povećanja cene gasa za javno snabdevanje od 2. marta.

Savet Agencije za energetiku Srbije, na današnjoj sednici, dao je saglasnost na tu odluku i ona je objavljena u Službenom glasniku Srbije.

Na zvaničnoj internet stranici Srbijagasa objavljene su cene prirodnog gasa za javno snabdevanje po kategorijama, grupama i važećim tarifama, navodi se u saopštenju.

Direktor Javnog komunalnog preduzeća "Suboticagas" Dragan Božinović rekao je ranije danas Tanjugu da će gas za domaćinstva i manje poslovne potrošače u Subotici poskupeti od 1. marta za 5,76 do 6,08 odsto, u zavisnosti od grupe potrošača.

Božinović je precizirao da će cena za domaćinstva iznositi 51,74 dinara po kubnom metru, bez PDV-a, a za manje potrošače 49,14 dinara po kubiku bez poreza.

"To znači da je u proteklom periodu nabavna cena gasa koji isporučuje Srbijagas nama, odnosno svim distributerima u Srbiji, značajno porasla. Čak je porasla više od deset odsto, te su stekli uslovi da se izvrši korekcija kod potrošača, odnosno kod krajnjih kupaca", rekao je Božinović.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik