Mid Europa kupuje Danube Foods Group

Bez autora
Feb 02 2015

Mid Europa Partners, najveći investicioni fond specijalizovan za investicije u centralnoj i istočnoj Evropi, saopštio je da je potpisao sporazum o preuzimanju firmi Danube Foods Group BV i Clates Holding BV (zajedno „Danube Foods grupa“), u čijem vlasništvu su srpske kompanije „Imlek“, „Mlekara Subotica“ „Bambi“ i „Knjaz Miloš“ kao i mlekare u vlasnistvu Imleka u Makedoniji, Republici Srpskoj i Crnoj Gori. Finansijski podaci transakcije nisu saopšteni. Zaključivanje transakcije se očekuje u prvoj polovini ove godine, nakon ispunjavanja svih uslova kupoprodajnog ugovora. Akvizicija Danube Foods-a pokazuje našu odlučnost da nastavimo da podržavamo razvoj vodećih firmi u Srbiji I regionu, nakon veoma uspešne investicije u SBB-Telemah grupu, izjavio je Robert Knorr, partner Mid Europe koji vodi investicije za jugoistočnu Evropu.

Mid Europa kupuje Danube Foods GroupMid Europa Partners, najveći investicioni fond specijalizovan za investicije u centralnoj i istočnoj Evropi, saopštio je da je potpisao sporazum o preuzimanju firmi Danube Foods Group BV i Clates Holding BV (zajedno „Danube Foods grupa“), u čijem vlasništvu su srpske kompanije „Imlek“, „Mlekara Subotica“ „Bambi“ i „Knjaz Miloš“ kao i mlekare u vlasnistvu Imleka u Makedoniji, Republici Srpskoj i Crnoj Gori. Finansijski podaci transakcije nisu saopšteni.

Zaključivanje transakcije se očekuje u prvoj polovini ove godine, nakon ispunjavanja svih uslova kupoprodajnog ugovora.
 
„Akvizicija Danube Foods-a pokazuje našu odlučnost da nastavimo da podržavamo razvoj vodećih firmi u Srbiji I regionu, nakon veoma uspešne investicije u SBB-Telemah grupu“, izjavio je Robert Knorr, partner Mid Europe koji vodi investicije za jugoistočnu Evropu. „Danube Foods se odlično uklapa u investicione kriterijume Mid Europe zbog vodećih brendova i snažnih tržišnih pozicija članica grupe, koje želimo da još više ojačamo kroz kapitalna ulaganja i selektivne akvizicije u regionu. Mid Europa ima sjajno iskustvo u razvijanju lokalnih lidera u prave regionalne šampione, i zbog toga sam uveren da će naša investicija u Danube Foods grupu biti uspešna“, dodao je Knorr.
 
„Danube Foods grupa je vlasnik najpopularnijih i najprepoznatljivijih maloprodajnih brendova u Srbiji I regionu“, dodao je Andrej Babače, direktor u Mid Europi koji je predvodio izvršenje transakcije. „Grupa predstavlja jaku platformu sa velikim potencijalom za dalju ekspanziju širom Srbije i regiona – radujemo se prilici da upotrebimo svoj kapital i iskustvo kako bismo joj pomogli da ispuni taj potencijal, kao što smo činili tokom svojih prethodnih investicija u regionu“, istakao je Babače.
 
Generalni direktor Imleka, Slobodan Petrović, je izjavio: „Drago nam je da ćemo sarađivati sa jakim i renomiranim investitorom kao što je Mid Europa Partners u sledećoj fazi razvoja Danube Foods grupe. Verujemo da će regionalno iskustvo tima iz Mid Europe, kao i njihova usresređenost na razvoj i korporativno upravljanje doprineti našem daljem uspehu.“
 
Sa preko 400 miliona evra ukupnog prometa u 2014. godini, Danube Foods grupa predstavlja srpskog i regionalnog lidera na tržištima mleka i mlečnih proizvoda, konditorskih artikala, kao i mineralne vode i energetskih pića. Grupa izvozi svoje proizvode i na tržišta zapadne Evrope.

Mid Europa Partners je investicioni fond fokusiran na centralnu Evropu i Tursku, sa sedištem u Londonu i predstavništvima u Budimpešti, Istanbulu i Varšavi. Od svog osnivanja 1999. godine, Mid Europa Partners je rukovodio ukupnim kapitalom od 4,2 milijarde evra. Fond je poznat u Srbiji i regionu po stvaranju vodećeg kablovskog i internet operatera, SBB-Telemah grupe, koju je prodao u oktobru 2013. godine američkom investicionom fondu Kolberg Kravis Roberts (KKR).

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik