Usaglašen ugovor o zakupu Mamule

Bez autora
Feb 03 2015

Predstavnici kompanije Oraskom Divelopment i Tenderske komisije usaglasili su Nacrt ugovora o dugoročnom zakupu ostrva Lastavica sa tvrđavom Mamula. Nacrt ugovora sa Oraskomom, čija je ponuda prihvaćena na međunarodnom tenderu, usaglašen na sastanku 16. januara. Prihvaćeni su komentari Tenderske komisije koji su se odnosili na formulaciju člana Nacrta ugovora oko izmjene Pravilnika o kategorizaciji turističkih objekata radi turističke valorizacije kulturnih dobara. Radni tim za pregovore od 12. maja do 12. decembra prošle godine održao je više sastanaka na kojima su usaglašavani članovi Nacrta ugovora o dugoročnom zakupu, kada je i postignut dogovor o svim ključnim pitanjima.

Usaglašen ugovor o zakupu MamulePredstavnici kompanije Oraskom Divelopment i Tenderske komisije usaglasili su Nacrt ugovora o dugoročnom zakupu ostrva Lastavica sa tvrđavom Mamula.

Nacrt ugovora sa Oraskomom, čija je ponuda prihvaćena na međunarodnom tenderu, usaglašen na sastanku 16. januara, prenosi Radio Jadran.

Prihvaćeni su komentari Tenderske komisije koji su se odnosili na formulaciju člana Nacrta ugovora oko izmjene Pravilnika o kategorizaciji turističkih objekata radi turističke valorizacije kulturnih dobara.

Radni tim za pregovore od 12. maja do 12. decembra prošle godine održao je više sastanaka na kojima su usaglašavani članovi Nacrta ugovora o dugoročnom zakupu, kada je i postignut dogovor o svim ključnim pitanjima.

“Kada je riječ o dodatnom zemljištu nije potrebno naglašavati da će pravo koje se stiče putem tendera biti ekskluzivno”, rekli su iz Tenderske komisije.

Tender za dugoročni zakup ostrva Lastavica sa tvrđavom Mamula raspisan je 6. decembra 2013. godine, a ponude su dostavili Oraskom i Vos Investment.

Oraskom Divelopment je za period zakupa od 49 godina, ponudio 1,5 eura po metru kvadratnom za zakup zemljišta i 0,9 EUR za zakup akvatorijuma, što je 50 odsto više od minimalno traženog iznosa.

Ponuda holandskog Vos Investmenta je odbijena zbog nepotpunosti.

Investicioni projekat je, kako je ranije saopšteno, vrijedan 15 miliona eura, njime se otvara do 200 radnih mjesta, a data je i projekcija za ostvarivanje ukupnih direktnih prihoda za prvih deset godina u visini od 7,5 miliona eura.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik