Počela gradnja vetroparka kod Kule

Bez autora
Feb 03 2015

MK Fintel Wind, zajednička kompanija italijanskog javnog preduzeća Fintel Energia Spa i domaće MK grupe, saopštila je danas da je započela izgradnju vetroparka u blizini Kule, instalisane snage 9,9 megavata, a završetak radova se očekuje do kraja oktobra ove godine. Postrojenje, koje se sastoji od tri vetrogeneratora "Vestas" visine 178 metara, proizvodiće 27 miliona kilovat sati "zelene engergije", što je dovoljno za potrebe skoro 8.000 domaćinstava, saopštila je kompanija MK Fintel Wind. Zajednička kompanija je uložila skoro 15 miliona evra u projekat izgradnje "Vetroparka Kula" i tom investicijom stvoriće se uslovi za otvaranje oko 50 novih radnih mesta u Srbiji. Takođe, uskoro će početi i izgradnja drugog vetroparka, vrednog 11 miliona evra i nalaziće se u okolini Vršca, a snabdevaće zelenom energijom oko 5.500 domaćinstava.

Počela gradnja vetroparka kod KuleMK Fintel Wind, zajednička kompanija italijanskog javnog preduzeća Fintel Energia Spa i domaće MK grupe, saopštila je danas da je započela izgradnju vetroparka u blizini Kule, instalisane snage 9,9 megavata, a završetak radova se očekuje do kraja oktobra ove godine.

Postrojenje, koje se sastoji od tri vetrogeneratora "Vestas" visine 178 metara, proizvodiće 27 miliona kilovat sati "zelene engergije", što je dovoljno za potrebe skoro 8.000 domaćinstava, saopštila je kompanija MK Fintel Wind.

Zajednička kompanija je uložila skoro 15 miliona evra u projekat izgradnje "Vetroparka Kula" i tom investicijom stvoriće se uslovi za otvaranje oko 50 novih radnih mesta u Srbiji.

Takođe, uskoro će početi i izgradnja drugog vetroparka, vrednog 11 miliona evra i nalaziće se u okolini Vršca, a snabdevaće zelenom energijom oko 5.500 domaćinstava.

"Nakon nekoliko godina čekanja neophodnih dozvola, izražavamo zadovoljstvo što će ova grinfild investicija biti realizovana u Srbiji", izjavio je u saopštenju izvršni direktor kompanija Fintel Energia Spa i MK Fintel Wind Ticiano Đovaneti.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik