Zagrebački Dalekovod pokrenuo stečaj dobojskog Dalekovoda TKS

Bez autora
Feb 04 2015

Privredni sud u Doboju donio je odluku o stečaju dobojske Tvornice konstrukcija i stubova Dalekovod na zahtjev zagrebačke kompanije Dalekovod koja je vlasnik 97 posto kapitala. Privremeni stečajni upravnik Milan Kovačević rekao je da ovo preduzeće nije u stanju da nastavi sa radom tako da će se primijeniti samo "pasivna" strana stečaja, donosno rješavanje statusa. Ukupna potraživnaja su na nivou vrijednosti imovine Dalekovoda koja iznosi između 8 i deset miliona KM. Cjelokupna imovina preduzeća je pod hipotekama, pa će prvo banke naplatiti svoja potraživanja zbog čega je upitno hoće li išta ostati za radnike. Radnicima firma duguje 20 plata, nemaju povezan radni staž, niti zdravstveno osiguranje.

Zagrebački Dalekovod pokrenuo stečaj dobojskog Dalekovoda TKSPrivredni sud u Doboju donio je odluku o stečaju dobojske Tvornice konstrukcija i stubova Dalekovod na zahtjev zagrebačke kompanije Dalekovod koja je vlasnik 97 posto kapitala.

Privremeni stečajni upravnik Milan Kovačević rekao je da ovo preduzeće nije u stanju da nastavi sa radom tako da će se primijeniti samo "pasivna" strana stečaja, donosno rješavanje statusa, izvijestila je BHT.

UKupna potraživnaja su na nivou vrijednosti imovine Dalekovoda koja iznosi između 8 i deset miliona KM. Cjelokupna imovina preduzeća je pod hipotekama, pa će prvo banke naplatiti svoja potraživanja zbog čega je upitno hoće li išta ostati za radnike. Radnicima firma duguje 20 plata, nemaju povezan radni staž, niti zdravstveno osiguranje.

Stotinu četvrdeset radnika upućemo je da se prijavi na zavod za zapošljavanje. Radnici nisu ubijeđeni da će kompaniju neko kupiti i da će kroz stečaj doći do pokretanja proizvodnje.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik