Sigurna struja na jugu Srbije

Bez autora
Feb 04 2015

U Trebešinju kod Vranja danas je zvanično puštena u rad nova trafostanica "Vranje 4" u koju je uloženo 20,5 miliona evra.Nova trafostanica regionalnog karaktera, koja je rađena po najvišim svetskim tehnološkim standardima i najstrožim ekološkim, urbanisitičkim zahtevima, obezbediće dugoročno i sigurno snabdevanje potrošača jugoistočne Srbije električnom energijom. Trafostanicu je pustio u rad ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić u prisustvu šefa delegacije EU u Srbiji Majkla Devenporta, direktora "Elektromreže Srbije" Nikole Petrovića i rukovodstva Vranja.

Sigurna struja na jugu SrbijeU Trebešinju kod Vranja danas je zvanično puštena u rad nova trafostanica "Vranje 4" u koju je uloženo 20,5 miliona evra. Nova trafostanica regionalnog karaktera, koja je rađena po najvišim svetskim tehnološkim standardima i najstrožim ekološkim, urbanisitičkim zahtevima, obezbediće dugoročno i sigurno snabdevanje potrošača jugoistočne Srbije električnom energijom.

Trafostanicu je pustio u rad ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić u prisustvu šefa delegacije EU u Srbiji Majkla Devenporta, direktora "Elektromreže Srbije" Nikole Petrovića i rukovodstva Vranja. Ministar Antić je ocenio da je reč o kapitalnom objektu koji će omogućiti privredni razvoj, otvaranje novih radnih mesta i privući investitore.

Ovaj energetski objekat doprineće ispunjenju cilja da Srbije postane regionalni lider u oblasti elektroenergetike - rekao je Antić i najavio da su pred energetskim sektorom u 2015. godini veliki izazovi i promene i da će biti povučeni ozbiljni koraci u restruktiruranju EPS-a, kao i "Srbijagasa".

Direktor "Elektromreže Srbije" Nikola Petrović rekao je da je ovaj projekat završen u predviđenom roku i da se njime obezbeđuje dugoročno rešenje za sigurno i kvalitetno napajanje jugoistočne Srbije električnom energijom.

Šef delegacije EU u Srbiji Majkl Devenport je podsetio da je EU donirala 15,5 miliona evra za prvu fazu igradnje, a da je "Elektromreža Srbije" uložila 5,5 miliona evra u drugu fazu projekta.

Gradonačelnik Vranja Zoran Antić podsetio je da je grad pružio svu neophodnu podršku za realizaciju ovog projekta i dodao da je trafostanica strateški važna za ovaj kraj.

Dve godine

Izgradnja trafostanice u Trebešinju počela je oktobra 2012. godine. U septembru 2013. u potpunosti su završeni građevinski radovi i krenulo se sa elektromontažnim radovima, koji su kompletno okončani.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik