Mišković kupuje "Pinki" iz Sremske Mitrovice

Bez autora
Feb 05 2015

Gradonačelnik Sremske Mitrovice Branislav Nedimović kazao je danas da kompanija Delta agrar Miroslava Miškovića kupuje sremskomitrovački "Pinki" iz stečaja sa idejom da na južnim padinama Fruške gore oživi više stotina hektara plantaža voća. Pinki je bio jedno od najvećih proizvođača i izvoznika voća u bivšoj Jugoslaviji, To je nama izuzetno značajno pošto donosi i nova radna mesta, a mi imamo kvalitetnu radnu snagu. Mnogi meštani iz šest-sedam fruškogorskih sela godinama su radili u "Pinkiju", znaju voćarstvo i postoji tradicija voćarske proizvodnje koja će oživeti, izjavio je Nedimović.

Mišković kupuje "Pinki" iz Sremske MitroviceGradonačelnik Sremske Mitrovice Branislav Nedimović kazao je danas da kompanija Delta agrar Miroslava Miškovića kupuje sremskomitrovački "Pinki" iz stečaja sa idejom da na južnim padinama Fruške gore oživi više stotina hektara plantaža voća. Pinki je bio jedno od najvećih proizvođača i izvoznika voća u bivšoj Jugoslaviji,

- To je nama izuzetno značajno pošto donosi i nova radna mesta, a mi imamo kvalitetnu radnu snagu. Mnogi meštani iz šest-sedam fruškogorskih sela godinama su radili u "Pinkiju", znaju voćarstvo i postoji tradicija voćarske proizvodnje koja će oživeti- izjavio je Nedimović.

Inače, komplikovani stečaj "Pinkija" već ulazi u istoriju pravosuđa jer se vodi od 2011. godine. Decembra prošle godine imenovan je novi stečajni upravnik koji treba da završi obiman posao razgraničenja poljoprivrednog zemljišta sa državom. "Pinki" ima i hladnjaču, nekoliko jezera i građevinske i druge objekte kao što su Mutalj i Vranjaš.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik