Beograd dobija stambeno-poslovni kompleks „Central garden”

Bez autora
Feb 05 2015

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali prisustvovao je sinoć u Skupštini grada predstavljanju stambeno-poslovnog kompleksa „Central garden”, koji je počeo da se gradi na Paliluli. Ova izraelska investicija je vredna 120 miliona evra. Projekat se u potpunosti uklapa u našu viziju modernog Beograda. Smatram da je izgadnja ovog kompleksa značajan primer povoljnije poslovne klime u gradu. Trudićemo se da budemo još bolji domaćini jer su nam ovakve investicije potrebne. Zahvaljujem gospodinu Giliju Dekelu na želji da se ovaj projekat realizuje u Beogradu, rekao je gradonačelnik Siniša Mali i dodao da je reč o još jednoj velikoj investiciji u centru grada. Prema njegovim rečima, za ovako veliki projekat uvek je neophodno poverenje investitora. Mi nastojimo da im izlazimo u suret, tako da smo prošle godine izdali 52 odsto više građevinskih dozvola nego u 2013. godini. Ako me pitate da li sam zadovoljan tim brojem – nisam, ali mislim da smo svakako na dobrom putu da Beograd postane ozbiljno gradilište. Sa ovakvim projektima, i sa izgradnjom „Beograda na vodi”, potpuno ćemo promeniti sliku grada, istakao je Mali.

Beograd dobija stambeno-poslovni kompleks „Central garden”Gradonačelnik Beograda Siniša Mali prisustvovao je sinoć u Skupštini grada predstavljanju stambeno-poslovnog kompleksa „Central garden”, koji je počeo da se gradi na Paliluli. Ova izraelska investicija je vredna 120 miliona evra.

– Ovaj projekat se u potpunosti uklapa u našu viziju modernog Beograda. Smatram da je izgadnja ovog kompleksa značajan primer povoljnije poslovne klime u gradu. Trudićemo se da budemo još bolji domaćini jer su nam ovakve investicije potrebne. Zahvaljujem gospodinu Giliju Dekelu na želji da se ovaj projekat realizuje u Beogradu, rekao je gradonačelnik Siniša Mali i dodao da je reč o još jednoj velikoj investiciji u centru grada.

Prema njegovim rečima, za ovako veliki projekat uvek je neophodno poverenje investitora.

Mi nastojimo da im izlazimo u suret, tako da smo prošle godine izdali 52 odsto više građevinskih dozvola nego u 2013. godini. Ako me pitate da li sam zadovoljan tim brojem – nisam, ali mislim da smo svakako na dobrom putu da Beograd postane ozbiljno gradilište. Sa ovakvim projektima, i sa izgradnjom „Beograda na vodi”, potpuno ćemo promeniti sliku grada, istakao je Mali.

Predstavnik investitorskih kompanija Gili Dekel zahvalio je gradonačelniku i njegovom timu što su prepoznali važnost projekta i rekao da je prednost ulaganja u nekretnine u tome što 97 odsto ulaganja ostaje  u Srbiji i što se time obezbeđuje na stotine radnih mesta.

U ovaj projekat su investirale kompanija AFI Europe, koja je kreator kompleksa Airport City u Beogradu i Shikun & Binui Group, renomirani izraelski investitor.

Površina kompleksa je 100.000 kvadratnih metara i obuhvata 500 stambenih jedinica sa podzemnim parking prostorom, maloprodajni prostor u prizemlju namenjen brojnim uslužnim delatnostima i poslovnu kulu.

Predstavljanju projekta prisustvovao je i ministar privrede Željko Sertić.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik