SBK: I ove godine poticaji za upošljavanje novih radnika

Bez autora
Feb 09 2015

Služba za zapošljavanje Srednjobosanske županije (SBŽ) dodjeljivat će i u ovoj godini bespovratna sredstva za poticanje zapošljavanja, te je stoga uputila poziv poslodavcima da iskažu potrebu za novim radnicima.Služba je, također, pozvala poslodavce da sudjeluju u istraživanju tržišta rada, koje će trajati do 16. veljače. Istaknuto je kako će prikupljeni podaci služiti za analiziranje postojeće strukture zaposlenosti te procjenu mogućnosti zapošljavanja u naredom razdoblju.

SBK: I ove godine poticaji za upošljavanje novih radnikaSlužba za zapošljavanje Srednjobosanske županije (SBŽ) dodjeljivat će i u ovoj godini bespovratna sredstva za poticanje zapošljavanja, te je stoga uputila poziv poslodavcima da iskažu potrebu za novim radnicima.

Služba je, također, pozvala poslodavce da sudjeluju u istraživanju tržišta rada, koje će trajati do 16. veljače.

Istaknuto je kako će prikupljeni podaci služiti za analiziranje postojeće strukture zaposlenosti te procjenu mogućnosti zapošljavanja u naredom razdoblju.

Anketa će biti provedena na slučajnom uzorku poslodavaca u SBŽ-u koji zapošljavaju deset i više radnika.

Upitnici služe za planiranje upisne politike u školama i na fakultetima, prekvalifikacije nezaposlenih, zbrinjavanje viška zaposlenih, zapošljavanja osoba sa invaliditetom te za informiranje nezaposlenih o ponudama na tržištu rada.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik