Dogovorena saradnja preduzetnica

Bez autora
Feb 11 2015

Udruženja preduzetnica Crne Gore, Turske i Kosova sarađivaće i organizovati zajedničku promociju i prezentacije na tržištima tri države, saopšteno je iz crnogorskg Udruženja preduzetnica. Predsjednica Udruženja preduzetnica Crne Gore, Edita Dautović, boravila je u zvaničnoj posjeti partnerskoj organizaciji u Turskoj. Dautović je, kako je saopšteno iz Udruženja, sa generalnom sekretarkom Udruženja preduzetnica Turske KAGIDER, Jesim Muftuler Sevig, i predsjednicom preduzetnica Prizrena, Zejgjan Celina, dogovorila saradnju "u vidu zajedničke promocije i prezentacija na tržištima tri države". Na sastanku su predstavnice tri udruženja razgovarale o ženskom mentoringu i dobrim primjerima prakse preduzetnica Turske koje predstavljaju velike kompanije i sisteme i koje su spremne, kako se navodi u saopštenju, da prenesu iskustva zainteresovanim preduzetnicama Crne Gore.

Dogovorena saradnja preduzetnicaUdruženja preduzetnica Crne Gore, Turske i Kosova sarađivaće i organizovati zajedničku promociju i prezentacije na tržištima tri države, saopšteno je iz crnogorskg Udruženja preduzetnica.

Predsjednica Udruženja preduzetnica Crne Gore, Edita Dautović, boravila je u zvaničnoj posjeti partnerskoj organizaciji u Turskoj.

Dautović je, kako je saopšteno iz Udruženja, sa generalnom sekretarkom Udruženja preduzetnica Turske KAGIDER, Jesim Muftuler Sevig, i predsjednicom preduzetnica Prizrena, Zejgjan Celina, dogovorila saradnju "u vidu zajedničke promocije i prezentacija na tržištima tri države".

Na sastanku su predstavnice tri udruženja razgovarale o ženskom mentoringu i dobrim primjerima prakse preduzetnica Turske koje predstavljaju velike kompanije i sisteme i koje su spremne, kako se navodi u saopštenju, da prenesu iskustva zainteresovanim preduzetnicama Crne Gore.

“Dogovoreno je da majstorka za obradu vune i izradu proizvoda od filca Arzu Marangoz Karagoz održi šestodnevni praktični seminar, radi pokretanja ženskog preduzetništva na sjeveru Crne Gore”, navodi se u saopštenju.

Prijave za obuku na kojoj će zainteresovane žene naučiti da izrađuju moderne odjevne predmete I detalje od vune, vršiće se, kako je najavljeno, u aprilu preko Udruženja preduzetnica Crne Gore.

Dautović je tokom sastanka kazala da se takvim projektima, koji su locirani tamo gdje postoje prirodni resursi i ljudski potencijali, stvara “održiva platforma za zasnivanje egzistencije i plasmana na različitim tržištima”.

Udruženje preduzetnica Crne Gore, kako se navodi u saopštenju, biće suorganizator Freja Foruma na Kosovu, koje će biti održano u novembru ove godine.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik