HEP će provesti dokapitalizaciju ako država tako odluči

Bez autora
Feb 17 2015

Hrvatska elektroprivreda provest će dokapitalizaciju inicijalnom javnom ponudom novih dionica ako tako odluči njezin vlasnik, odnosno država, odgovorili su iz HEP-a na upit o mogućnosti izlaska kompanije na burzu već tijekom listopada ove godine. Upoznati smo s Planom upravljanja imovinom u vlasništvu RH za 2015. u kojem je navedeno da će se razmotriti, u skladu sa stanjem na tržištu kapitala, opcija inicijalne javne ponude ograničenog obujma dionica tvrtke HEP d.d. Sve aktivnosti vezane za provedbu navedenog Plana u dijelu koji se tiče HEP-a vodi i koordinira naš vlasnik i mi ćemo postupati sukladno odlukama vlasnika kada i ako do njih dođe, kažu u HEP-u.

HEP će provesti dokapitalizaciju ako država tako odlučiHrvatska elektroprivreda provest će dokapitalizaciju inicijalnom javnom ponudom novih dionica ako tako odluči njezin vlasnik, odnosno država, odgovorili su iz HEP-a na upit o mogućnosti izlaska kompanije na burzu već tijekom listopada ove godine.

Upoznati smo s Planom upravljanja imovinom u vlasništvu RH za 2015. u kojem je navedeno da će se razmotriti, u skladu sa stanjem na tržištu kapitala, opcija inicijalne javne ponude ograničenog obujma dionica tvrtke HEP d.d. Sve aktivnosti vezane za provedbu navedenog Plana u dijelu koji se tiče HEP-a vodi i koordinira naš vlasnik i mi ćemo postupati sukladno odlukama vlasnika kada i ako do njih dođe, kažu u HEP-u.

Dodaje se da je restrukturiranje poslovnog sustava jedna od ključnih strateških odrednica Uprave HEP-a, s ciljem osiguranja pretpostavki za dugoročan stabilan razvoj poslovnog sustava HEP grupe, te se provodi u tri faze.

HEP je sredinom prosinca prošle godine izvijestio da kreće u drugu fazu transformacije na razini Grupe, tijekom koje očekuje optimizaciju poslovanja te uštede između dvije i dvije i pol milijarde kuna u idućih pet godina. Istodobno je objavio da će do 2019. u revitalizaciju hidroelektrana uložiti oko 2,1 milijardu kuna, a među konkretnim projektima su i hidroelektrane Kosinj i Ombla, koje bi mogle biti financirane i iz tih ušteda.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik