"Tuš" ide u stečaj i odnosi milione KM?

Bez autora
Feb 18 2015

Privremeni stečajni upravnik preduzeća "Tuš Trade" Bihać će Opštinskom sudu u Bihaću predložiti da u ovom preduzeću bude pokrenut stečajni postupak, nakon čega će ovaj sud donijeti konačnu odluku. Naime, tom sudu je u prošli petak dostavljen kompletan izvještaj o stanju u ovom preduzeću, te će u roku od nekoliko dana biti zakazano ročište nakon čega će biti odlučeno može li ova firma ići u stečaj ili ne. Pokretanjem stečajnog postupka u ovoj firmi, koja je poslovala u okviru slovenačkog trgovačkog lanca "Tuš" koji se povukao sa bh. tržišta i ostao dužan domaćim dobavljačima oko 20 miliona maraka, obistinili bi se strahovi domaćih firmi kojima je "Tuš" ostao dužan, a koje su mjesecima upozoravale da neće moći naplatiti svoja dugovanja ukoliko dođe do stečaja.

"Tuš" ide u stečaj i odnosi milione KM?Privremeni stečajni upravnik preduzeća "Tuš Trade" Bihać će Opštinskom sudu u Bihaću predložiti da u ovom preduzeću bude pokrenut stečajni postupak, nakon čega će ovaj sud donijeti konačnu odluku, saznaju "Nezavisne".

Naime, tom sudu je u prošli petak dostavljen kompletan izvještaj o stanju u ovom preduzeću, te će u roku od nekoliko dana biti zakazano ročište nakon čega će biti odlučeno može li ova firma ići u stečaj ili ne.

Pokretanjem stečajnog postupka u ovoj firmi, koja je poslovala u okviru slovenačkog trgovačkog lanca "Tuš" koji se povukao sa bh. tržišta i ostao dužan domaćim dobavljačima oko 20 miliona maraka, obistinili bi se strahovi domaćih firmi kojima je "Tuš" ostao dužan, a koje su mjesecima upozoravale da neće moći naplatiti svoja dugovanja ukoliko dođe do stečaja. Ipak, jedna od mogućnosti je i da sud odbije prijedlog za pokretanje stečajnog postupka u ovoj firmi ukoliko se potvrdi postojanje založnog prava na zalihe, čime bi bilo jasno da nema imovine i da sud neće prihvatiti zahtjev za pokretanje stečaja. Iz Spoljnotrgovinske komore BiH ranije su upozorili da kompanija "Tuš" pokušava "na mala vrata" da se izvuče s nelegalno ostvarenom ogromnom dobiti i to putem proglašavanja stečaja firme "Tuš Trade" Bihać, ali i da nadležne institucije gotovo ništa ne rade da to spriječe.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik