I Apple ulazi u virtuelnu realnost

Bez autora
Feb 18 2015

Američki informatički gigant Apple dobio je dozvolu da u SAD komercijalizuje patent za naočare namenjene virtuelnoj realnosti. Sistem veoma liči na Samsungov, smartfon ima funkciju ekrana, a posebna sočiva omogućavaju trodimenzionalni (3D) efekat.Zahvaljujući senzorima smartfona, pokreti glave korisnika se prenose u realnom vremenu u virtuelni svet, što dovodi do zavaravanja mozga. Inače, sličnu opciju ima i LG G3, čiji kupci će dobijati besplatan uređaj za virtuelnu realnost. Dizajn VR za G3 uređaj bazira se na nacrtu za Google Cardboard.

I Apple ulazi u virtuelnu realnostAmerički informatički gigant Apple dobio je dozvolu da u SAD komercijalizuje patent za naočare namenjene virtuelnoj realnosti.

Sistem veoma liči na Samsungov, smartfon ima funkciju ekrana, a posebna sočiva omogućavaju trodimenzionalni (3D) efekat.

Zahvaljujući senzorima smartfona, pokreti glave korisnika se prenose u realnom vremenu u virtuelni svet, što dovodi do zavaravanja mozga, objavljeno je na veb portalu 20minutes.fr.

Inače, sličnu opciju ima i LG G3, čiji kupci će dobijati besplatan uređaj za virtuelnu realnost. Dizajn VR za G3 uređaj bazira se na nacrtu za Google Cardboard.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik