Internet mora biti dostupan kao voda i struja

Bez autora
Feb 22 2015

Vlada Velike Britanije se založila da internet bude definisan kao koristan servis koji mora biti dostupan svakom, baš kao voda ili struja, zbog svoje fundamentalne važnosti za današnji život.Izveštaj izabrane komisije Doma lordova o digitalnim veštinama nazvan "Make or Break: The UK's Digital Future", naveo je da Velika Britanija zaostaje za drugim zemljama kada je u pitanju univerzalni pristup internetu i da ovo treba da bude rešeno urgentno.

Internet mora biti dostupan kao voda i strujaVlada Velike Britanije se založila da internet bude definisan kao koristan servis koji mora biti dostupan svakom, baš kao voda ili struja, zbog svoje fundamentalne važnosti za današnji život.

Izveštaj izabrane komisije Doma lordova o digitalnim veštinama nazvan "Make or Break: The UK's Digital Future", naveo je da Velika Britanija zaostaje za drugim zemljama kada je u pitanju univerzalni pristup internetu i da ovo treba da bude rešeno urgentno.

Za Veliku Britaniju je važno da internet bude dostupan svima za korišćenje, da bi se pravilno takmičila u međunarodnoj digitalnoj ekonomiji, navodi se u izveštaju.

Svakodnevne aktivnosti kao što su kupovina, korišćenje telefona ili bankovni poslovi, povećavaju zahteve za interakcijom sa tehnologijom. Digitalne veštine su sada neophodne životne veštine, poručuje se u izveštaju koji je objavila britanska vlada.

Iako ovaj izveštaj za sada sadrži samo preporuke, nema sumnje da će biti preduzeti odgovarajući koraci u ovom pravcu.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik