Novo poskupljenje goriva: Dizel skuplji šest, benzin pet centi

Bez autora
Feb 23 2015

Od ponoći će u Crnoj Gori litar eurodizela biti skuplji šest, a litar benzina pet centi. Litar eurosupera BMB 98 koštaće 1,20 eura, a BMB 95 1,16 eura narednih 15 dana. Litar eurodizela poskupiće šest centi i koštaće 1,08 eura. Šest centi po litru biće skuplje i lož ulje, pa će lož za grijanje koštati 0,77 eura, a lož ulja u veleprodaji, 1,05 eura. Posljednje promjene cijena goriva bile su 9. februara, kada su poskupile sve vrste goriva četiri do pet centi za litar. Iz Ministarstva su kazali da je su u posljednjih mjesec porasle vrijednosti naftnih derivata na svjetskoj berzi oko 20 odsto, pa je u skladu sa tim prije dvije sedmice bila prva korekcija maloprodajnih cijena u Crnoj Gori koja je bila usaglašena sa tadašnjim stanjem...

Od ponoći će u Crnoj Gori litar eurodizela biti skuplji šest, a litar benzina pet centi.

Litar eurosupera BMB 98 koštaće 1,20 eura, a BMB 95 1,16 eura narednih 15 dana.

Litar eurodizela poskupiće šest centi i koštaće 1,08 eura. Šest centi po litru biće skuplje i lož ulje, pa će lož za grijanje koštati 0,77 eura, a lož ulja u veleprodaji, 1,05 eura.

Posljednje promjene cijena goriva bile su 9. februara, kada su poskupile sve vrste goriva četiri do pet centi za litar.

Iz Ministarstva su kazali da je su u posljednjih mjesec porasle vrijednosti naftnih derivata na svjetskoj berzi oko 20 odsto, pa je u skladu sa tim prije dvije sedmice bila prva korekcija maloprodajnih cijena u Crnoj Gori koja je bila usaglašena sa tadašnjim stanjem.

"Usljed daljeg rasta svih cijena naftnih derivata na svjetskoj berzi, stekli su se uslovi za novu korekciju koja je definisana visokom cijenom naftnih derivata na Platt’s kotacijama”, objašnjeno je iz Ministarstva.

Maksimalne maloprodajne cijene goriva u Crnoj Gori usklađuju se svakog drugog ponedjeljka u zavisnosti od promjene cijena naftnih derivata na međunarodnom tržištu (Mediterranean Platt's Ground) i valutnog odnosa eura i američkog dolara.

Naredni obračun će se, prema Uredbi o načinu obrazovanja maksimalnih maloprodajnih cijena naftnih derivata, obaviti 9. marta, a eventualno izmijenjene vrijednosti naftnih derivata važiće od 10. marta. 

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik