Kanadsko-američki farmaceutski div

Bez autora
Feb 24 2015

Kanadska farmaceutska kompanija Valeant farmasjutikals kupiće američki Saliks farmasjutikals za 158 dolara po akciji. Tako će njegova ukupna vrednost dostići 14,5 milijarde dolara (12,7 milijardi evra), objavile su u te dve kompanije.Izvršni direktor Valeanta Majkl Pirson okarakterisao je kupovinu Saliksa, sa sedištem u gradu Raliju, američkoj saveznoj državi Severna Karolina, kao strateški savršeno spajanje. Transakciju u gotovini odobrili su upravni odbori dvaju grupa, navedeno je u saopštenju gde se precizira da se zahvaljujući tom spajanju treba godišnje ostvarivati ušteda od više od 500 miliona dolara...

Kanadska farmaceutska kompanija Valeant farmasjutikals kupiće američki Saliks farmasjutikals za 158 dolara po akciji.

Tako će njegova ukupna vrednost dostići 14,5 milijarde dolara (12,7 milijardi evra), objavile su u te dve kompanije.

Izvršni direktor Valeanta Majkl Pirson okarakterisao je kupovinu Saliksa, sa sedištem u gradu Raliju, američkoj saveznoj državi Severna Karolina, kao strateški savršeno spajanje. 

Transakciju u gotovini odobrili su upravni odbori dvaju grupa, navedeno je u saopštenju gde se precizira da se zahvaljujući tom spajanju treba godišnje ostvarivati ušteda od više od 500 miliona dolara. 

Kupovina Saliksa je najveća koju je dosad realizovao Valeant. 

Valeant, sa sedištem u Lavalu, u Kvebeku, ostvario je u četvrtom tromesečju 2014. godine neto profit od 534 miliona dolara (1,56 dolara po akciji), dok je godinu dana ranije bio 125 miliona dolara (36 centi po akciji). 

Prihod Valeanta povećao se na 2,28 milijardi dolara, dok je godinu dana ranije bio 2,06 milijardi dolara, preneo je danas Rojters.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik