Sutra počinje sajam domaćih proizvoda "Rudo 2015"

Bez autora
Feb 26 2015

Sajam domaćih proizvoda "Rudo 2015" bit će održan 26. i 27. februara u Rudom, a riječ je o inicijativi koja je okupila predstavnike preduzetnika, javnih ustanova, lokalnih vlasti i NVO-e radi pružanja podrške razvoju preduzetništva temeljenog na domaćoj proizvodnji.Na tri lokacije, koje će za sajam biti posebno pripremljene, na 36 štandova bit će izloženi proizvodi više od 100 izlagača iz 14 općina regije Drina-Tara...

Sajam domaćih proizvoda "Rudo 2015" bit će održan 26. i 27. februara u Rudom, a riječ je o inicijativi koja je okupila predstavnike preduzetnika, javnih ustanova, lokalnih vlasti i NVO-e radi pružanja podrške razvoju preduzetništva temeljenog na domaćoj proizvodnji.

Na tri lokacije, koje će za sajam biti posebno pripremljene, na 36 štandova bit će izloženi proizvodi više od 100 izlagača iz 14 općina regije Drina-Tara. 

Rudo je jedna od općina koja je uključena u projekt "Pristup baziran na razvoju teritorije na zapadnom Balkanu-2 faza" koji finansira Evropska unija, a kojim je formirana Drina-Tara regija koja okuplja općine iz BiH, Srbije i Crne Gore: Višegrad, Goražde, Srebrenicu, Bratunac, Miliće, Užice, Čajetinu, Ljuboviju, Bajinu Baštu, Prijepolje, Bijelo Polje, Pljevlja, Priboj i Rudo. 

Sajam će biti realiziran zahvaljujući finansijskoj i tehničkoj podršci SWG-a (međunarodne međuvladine organizacije koja se sastoji od članova iz vladinih institucija u jugoistočnoj Evropi odgovornih za poljoprivredni i ruralni razvoj), Općine Rudo i sponzorstava lokalnih privrednika, saopćeno je iz Centra za odgovornu demokratiju. 

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik