Pogon vrijedan 105 milijuna kuna zaposlit će 85 ljudi

Bez autora
Feb 25 2015

Investicija teška 105 milijuna kuna jučer je u Novskoj otišla još jedan korak dalje. Goran Rešić, predsjednik uprave tvrtke TeraStone Croatia d.o.o., potpisao je s novljanskim gradonačelnikom Vladom Klasanom predugovor o gradnji proizvodnog pogona koji bi u prvoj fazi trebao zaposliti 85 ljudi. Prije nekoliko mjeseci ta je tvrtka ponudila 30 kuna po kvadratu za parcelu od 14.000 kvadrata u Poduzetničkoj zoni "Novska", a ovaj predugovor preduvjet je za povlačenje dijela novca iz Hrvatske banke za obnovu i razvoj te kredita poslovnih banaka. Riječ je o tvrtki koja je registrirana u Novskoj za proizvodnju nemetalnih mineralnih proizvoda, a osnivači su joj PGF Consulting d.o.o. za savjetovanje i usluge i tvrtka Breton S.P.A. iz Italije.

Pogon vrijedan 105 milijuna kuna zaposlit će 85 ljudiInvesticija teška 105 milijuna kuna jučer je u Novskoj otišla još jedan korak dalje. Goran Rešić, predsjednik uprave tvrtke TeraStone Croatia d.o.o., potpisao je s novljanskim gradonačelnikom Vladom Klasanom predugovor o gradnji proizvodnog pogona koji bi u prvoj fazi trebao zaposliti 85 ljudi.

Poduzetnička zona

Prije nekoliko mjeseci ta je tvrtka ponudila 30 kuna po kvadratu za parcelu od 14.000 kvadrata u Poduzetničkoj zoni "Novska", a ovaj predugovor preduvjet je za povlačenje dijela novca iz Hrvatske banke za obnovu i razvoj te kredita poslovnih banaka.

Riječ je o tvrtki koja je registrirana u Novskoj za proizvodnju nemetalnih mineralnih proizvoda, a osnivači su joj PGF Consulting d.o.o. za savjetovanje i usluge i tvrtka Breton S.P.A. iz Italije.

Breton je etablirani proizvođač raznih vrsta kamena te mehanizacije za obradu kamena, a u Novskoj su najavili instaliranje najmodernijeg pogona za proizvodnju prirodnog kompozitnog kamena.

– Iz Grčke bismo uvozili granulat, a u Novskoj proizvodili kompozitni kamen. Procjenjujemo da ćemo 95 posto proizvodnje izvoziti. Prva zapošljavanja mogli bi ostvariti već krajem godine jer su krediti svi dogovoreni. Ovo je bio preduvjet za njihovu realizaciju – rekao je Goran Rašić.

Prva faza obuhvaća montiranje jedne proizvodne linije već iduće godine te još četiri ili pet u iduće tri godine.

Daljnja ulaganja

– TeraStone je najavio instalaciju svoje najnovije mehanizacije pa će novljanska tvornica biti i ogledna za buduće kupce. Mi se nadamo da će ova investicija biti zamašnjak za dolazak drugih tvrtki, pogotovo iz regije Veneto, odakle je TeraStone – rekao je gradonačelnik Novske Vlado Klasan.

Najavio je i daljnja ulaganja u Poduzetničku zonu odnosno gradnju industrijskog kolosijeka.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik