Sarajevo osiguranju priznanje "Stvaratelji za stoljeća"

Bez autora
Feb 25 2015

Sarajevo osiguranje, kao vodeće osiguravajuće društvo u BiH, dobitnik je posebnog priznanja „Stvaratelji za stoljeća“ za doprinos razvoju poduzetništva u jugoistočnoj Evropi za 2014. Ovo je odluka dvanaestočlanog međunarodnog nezavisnog Komiteta za dodjelu nagrada i priznanja, sastavljenog od eksperata za ekonomiju, marketing, menadžment i poduzetništvo iz pet zemalja u okviru Projekta promocije i nagrađivanja najzaslužnijih za razvoj poduzetništva na području jugoistočne Evrope. Od 340 predloženih kandidata iz devet zemalja regiona i EU, odlukom Komiteta na čijem je čelu ugledni akademik prof. dr. Boris Tihi, Sarajevo osiguranje se našlo među 63 najbolja u poduzetništvu i za poduzetništvo. Nagrade i priznanja najboljim će biti dodeljene na Drugom regionalnom samitu poduzetnika jugoistočne Evrope „300 najboljih", koji će se održati od 26. do 28. marta 2015. u Dubrovniku.

Sarajevo osiguranju priznanje "Stvaratelji za stoljeća"Sarajevo osiguranje, kao vodeće osiguravajuće društvo u BiH, dobitnik je posebnog priznanja „Stvaratelji za stoljeća“ za doprinos razvoju poduzetništva u jugoistočnoj Evropi za 2014.

Ovo je odluka dvanaestočlanog međunarodnog nezavisnog Komiteta za dodjelu nagrada i priznanja, sastavljenog od eksperata za ekonomiju, marketing, menadžment i poduzetništvo iz pet zemalja u okviru Projekta promocije i nagrađivanja najzaslužnijih za razvoj poduzetništva na području jugoistočne Evrope.

Od 340 predloženih kandidata iz devet zemalja regiona i EU, odlukom Komiteta na čijem je čelu ugledni akademik prof. dr. Boris Tihi, Sarajevo osiguranje se našlo među 63 najbolja u poduzetništvu i za poduzetništvo. Nagrade i priznanja najboljim će biti dodeljene na Drugom regionalnom samitu poduzetnika jugoistočne Evrope „300 najboljih", koji će se održati od 26. do 28. marta 2015. u Dubrovniku.

Ovo priznanje dolazi na početku godine u kojoj Sarajevo osiguranje obilježava 70 godina postojanja i uspješnog poslovanja. U protekloj godini Sarajevo osiguranje je zadržalo status lidera na tržištu osiguranja sa ostvarenih 64,5 miliona KM premijskog prihoda i sa isplaćenih 30,2 miliona KM šteta svih vrsta osiguranja.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik