Značajan ulazak Halk banke na srpsko tržište

Bez autora
Feb 25 2015

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić najavio je danas da bi ugovor o prodaji Čačanske banke turskoj Halk banci trebalo da bude potpisan za deset dana, i dodao da su pregovori u završnoj fazi. Ljajić je na konferenciji „Unapređenje ekonomskih odnosa između Turske i Srbije“ saopštio da je turskoj banci predat predlog kupoprodajnog ugovora, uz očekivanje da će u toku dana stići pozitivan odgovor jer sa turske strane nije bilo prigovora. On je ukazao na to da će Vlada Srbije, čim dobije odgovor Halk banke, dati mišljenje o ponuđenim uslovima prodaje Čačanske banke, u kojoj, kako je objasnio, država ima udeo od 28,48 odsto. Dolazak te banke važan je za unapređenje odnosa Srbije i Turske, ocenio je potpredsednik Vlade, uz napomenu da država očekuje pomoć te banke u kreditiranju malih i srednjih preduzeća.

Značajan ulazak Halk banke na srpsko tržištePotpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić najavio je danas da bi ugovor o prodaji Čačanske banke turskoj Halk banci trebalo da bude potpisan za deset dana, i dodao da su pregovori u završnoj fazi.

Ljajić je na konferenciji „Unapređenje ekonomskih odnosa između Turske i Srbije“ saopštio da je turskoj banci predat predlog kupoprodajnog ugovora, uz očekivanje da će u toku dana stići pozitivan odgovor jer sa turske strane nije bilo prigovora.

On je ukazao na to da će Vlada Srbije, čim dobije odgovor Halk banke, dati mišljenje o ponuđenim uslovima prodaje Čačanske banke, u kojoj, kako je objasnio, država ima udeo od 28,48 odsto.

Dolazak te banke važan je za unapređenje odnosa Srbije i Turske, ocenio je potpredsednik Vlade, uz napomenu da država očekuje pomoć te banke u kreditiranju malih i srednjih preduzeća.

Prema njegovim rečima, to će biti signal i za druge turske investitore da dođu u Srbiju, jer u svim zemljama gde su do sada ulagali uvek je prethodno došla neka banka.

Zamenik generalnog direktora Halk banke Mustafa Ajdin izrazio je zadovoljstvo zbog dolaska na srpsko tržište, i ocenio da će to biti doprinos jačanju saradnje dveju zemalja.

Ajdin je ukazao na to da Halk banka, kao jedna od najvećih banaka u Turskoj, posluje 72 godine, prevashodno sa privredom.

Na skupu, koji je održan u hotelu “Metropol”, bilo je reči i o mogućnostima dolaska novih turskih investitora i povećanju robne razmene između dve zemlje.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik