Smanjenje doprinosa smanjuje priliv sredstava

Bez autora
Feb 26 2015

Direktor Fonda za penzijsko-invalidsko osiguranje Republike Srpske Mladen Milić rekao je da će smanjenjem određenih doprinosa doći i do smanjenja priliva sredstava u fond, ali da će se to planiranim mjerama nadomjestiti i u narednom periodu doći će do pojačanog priliva sredstava.Milić je nakon sjednice Upravnog odbora Udruženja penzionera Republike Srpske, koja je danas održana u Tesliću, naveo da će se smanjenje nadomjestiti kroz planirane izmjene, odnosno pojačanu naplatu doprinosa iz prethodnih godina, smanjenje stope rada na crno, kao i smanjenje zaposlenih koji su prijavljeni na najnižu platu.

Smanjenje doprinosa smanjuje priliv sredstavaDirektor Fonda za penzijsko-invalidsko osiguranje Republike Srpske Mladen Milić rekao je da će smanjenjem određenih doprinosa doći i do smanjenja priliva sredstava u fond, ali da će se to planiranim mjerama nadomjestiti i u narednom periodu doći će do pojačanog priliva sredstava.

Milić je nakon sjednice Upravnog odbora Udruženja penzionera Republike Srpske, koja je danas održana u Tesliću, naveo da će se smanjenje nadomjestiti kroz planirane izmjene, odnosno pojačanu naplatu doprinosa iz prethodnih godina, smanjenje stope rada na crno, kao i smanjenje zaposlenih koji su prijavljeni na najnižu platu.

Milić je rekao da razumije interesovanje penzionera u vezi sa reformskim procesima, između ostalog i penzijskog sistema, kao i njihovu bojazan zbog "predloženog smanjenja doprinosa po osnovu zdravstvenog osiguranja od jedan odsto kojim se smanjuje i zbirna stopa od 1,65 odsto".

Predsjednik Udruženja penzionera Republike Srpske Rade Rakulj apelovao je na Vladu da razmisli o smanjenju doprinosa, jer, kako je rekao, Srpska ima najmanju zbirnu stopu u regionu.

Rakulj smatra da će novac od smanjenog dijela stope dobiti javni sektor, jer on i uplaćuje doprinose, te ocijenio da će penzionerima biti teško u tekućoj godini, u koju su ušli sa niskim standardom.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik