Milioni bačeni u vjetar

Bez autora
Feb 26 2015

Donatori su Fondu za reformu javne uprave u BiH od njegovog osnivanja uplatili više od 25 miliona maraka, a stanje u ovoj oblasti je na veoma niskom nivou, jer je javna uprava i dalje neefikasna i glomazna.Fond je osnovan 2007. godine, a u izvještaju o radu Kancelarije koordinatora za reformu javne uprave je navedeno da će jedan od prioriteta za idući period biti priprema prijedloga novog okvira za reformu javne uprave na bazi postojećih dokumenata i rezultata predstojećih analiza dosadašnjih aktivnosti.

Milioni bačeni u vjetarDonatori su Fondu za reformu javne uprave u BiH od njegovog osnivanja uplatili više od 25 miliona maraka, a stanje u ovoj oblasti je na veoma niskom nivou, jer je javna uprava i dalje neefikasna i glomazna.

Fond je osnovan 2007. godine, a u izvještaju o radu Kancelarije koordinatora za reformu javne uprave je navedeno da će jedan od prioriteta za idući period biti priprema prijedloga novog okvira za reformu javne uprave na bazi postojećih dokumenata i rezultata predstojećih analiza dosadašnjih aktivnosti.

Evropska komisija je, uz izvještaj o napretku BiH u 2014. godini, objavila i novu strategiju proširenja u kojoj je fokus stavila na reformu javne uprave kao jedan od tri stuba proširenja. Kancelarija je krajem prošle godine počela da koordiniše aktivnosti na prikupljanju podataka za procjenu stanja u javnoj upravi u BiH, koja predstavlja početno mjerenje stanja u javnoj upravi, a u idućim godinama biće korišćena za mjerenje napretka koji je BiH ostvarila u razvoju javne uprave.

- Treba nastaviti reformu javne uprave i obezbijediti razvoj profesionalne, odgovorne, transparentne i efikasne službe na svim nivoima - navedeno je u izvještaju Kancelarije koordinatora za reformu javne uprave.

U Kancelariji koordinatora lani je radilo 36 osoba.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik