Vujović: Uskoro Zakon o naknadama

Bez autora
Feb 26 2015

Ministar finansija Dušan Vujović najavio je danas donošenje posebnog zakona o naknadama kojim će biti uvedena kompletna elektronska evidencija svih nameta za privredu.On je, nakon sastanka sa predstavnicima NALED-a, novinarima kazao da je pre dva dana formirana radna grupa za izradu tog zakona i da će se na tom dokumentu raditi u narednih nekoliko meseci. Vujović je istakao da je cilj da se "šuma" neporeskih naknada, kojih prema evidenciji NALED-a ima 384 svede na razuman, transprentan i predvidiv okvir.

Vujović: Uskoro Zakon o naknadamaMinistar finansija Dušan Vujović najavio je danas donošenje posebnog zakona o naknadama kojim će biti uvedena kompletna elektronska evidencija svih nameta za privredu.

On je, nakon sastanka sa predstavnicima NALED-a, novinarima kazao da je pre dva dana formirana radna grupa za izradu tog zakona i da će se na tom dokumentu raditi u narednih nekoliko meseci.

Vujović je istakao da je cilj da se "šuma" neporeskih naknada, kojih prema evidenciji NALED-a ima 384 svede na razuman, transprentan i predvidiv okvir.

Vujović je napomenuo da investitori nisu imali zamerke na visinu naknade, već na njihovu netransparentnost.

On je kazao da će investitori i svi privrednici moći u svakom trenutku da pogledaju koje sve naknade postoje i da će elektronska tabela biti objavljena na sajtovima lokalnih samouprava ili Ministarstva finansija.

Vujović je komentarišući današnji sastanak sa predstavnicima, odnosno više od 100 članova i partnera NALED-a, rekao da je sa njima razgovarao o sivoj ekonomiji, poboljšanju poslovnog okruženja i fiskalnim instrumentima, te da je dogovoren čitav niz mera.

Ministar je rekao da će u narednih nekoliko meseci biti završen plan za reformu javne uprave, kao i da memorandum sa MMF-om ne predviđa otpuštanja radnika.

Vujović je rekao da će se tek raditi analize koje će pokazati gde, šta i kako treba da se uradi po tom pitanju.

Ministar je, osvrćući se na reforme u svom resoru, rekao da u ovom trenutku nema planova o spajanju Uprave carina i Poreske uprave, ali da se paralelno radi na unapređenju rada tih institucija.

Da li će jedna od mogućnosti rešavanja njihovih problema biti i neko spajanje, to nisam siguran i nismo o tome razgovarali, rekao je Vujović novinarima posle sastanka sa predstavnicima NALED-a.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik