Hutchinson zainteresovan za Rumu

Poznati svetski proizvođač Hutchinson, koji na tržište plasira gumene delove za autoindustriju, namerava da preseli svoj pogon iz Poljske u Rumu. Lokalna samouprava je obezbedila zemljište površine 6,7 hektara, a u Vladi Srbije potpisan je Memorandum o sporazumevanju između investitora, opštine i Ministarstva privrede. Predsednik opštine Ruma Slađan Mančić objasnio je da je plan da se u prvoj fazi zaposli 120 radnika. On je dodao i da će oko 100 ljudi, koji će biti zaposleni, biti sa srednjom školskom spremom. Čelnik Rume istakao je da je vrednost investicije oko sedam miliona evra. Ulazimo dalje u izradu elaborata, a na francuskom partneru je da registruje firmu u Srbiji i tako ispoštuje zakonske odredbe, naveo je Mančić.

Hutchinson zainteresovan za RumuPoznati svetski proizvođač Hutchinson, koji na tržište plasira gumene delove za autoindustriju, namerava da preseli svoj pogon iz Poljske u Rumu. Lokalna samouprava je obezbedila zemljište površine 6,7 hektara, a u Vladi Srbije potpisan je Memorandum o sporazumevanju između investitora, opštine i Ministarstva privrede.

Predsednik opštine Ruma Slađan Mančić objasnio je da je plan da se u prvoj fazi zaposli 120 radnika. On je dodao i da će oko 100 ljudi, koji će biti zaposleni, biti sa srednjom školskom spremom. Čelnik Rume istakao je da je vrednost investicije oko sedam miliona evra.

"Ulazimo dalje u izradu elaborata, a na francuskom partneru je da registruje firmu u Srbiji i tako ispoštuje zakonske odredbe", naveo je Mančić.

Državni sekretar Ministarstva privrede Dragan Stevanović rekao je prilikom potpisivanja Memoranduma da će Ruma imati podršku Vlade za sve što je racionalno, odgovorno i održivo.

"Francuski investitor ima volju da se širi baš u Srbiji. Targetira na Rumu kao ozbiljnu sredinu, koja može da ponudi dobre uslove za one koji ulažu. Vlada će za sve projekte u Rumi, kao i u celoj Srbiji pronaći model i novac kako da pomogne i podrži", dodao je Stevanović.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik