Telekom Slovenije: Neto dobit u 2014. samo 1,59 mil. eura

Bez autora
Feb 26 2015

Slovenski nacionalni teleoperater Telekom Slovenije lani je imao 756,5 milijuna eura prihoda, tri posto manje nego godinu prije, dok mu je neto dobit iznosila svega 1,59 milijuna eura, objavila je kompanija u četvrtak na internet stranicama Ljubljanske burze. Dobit je smanjena za 97 posto, što u kompaniji tumače posljedicom "jednokratnih događaja" i formiranja poslovnih rezervacija od čak 43,6 milijuna eura zbog sudskih tužbi protiv Telekoma u kojima se traži odšteta, a koje su još u postupku. U Telekomu Slovenije navode da je smanjeni prihod posljedica zaoštrenih makroekonomskih prilika i situacije na tržištima, kao i smanjenja cijena nekih usluga telefonije kroz povoljnije pretplatničke pakete koje su ponudili korisnicima. Na investicije, koje su porasle za 56 posto, Telekom je lani potrošio ukupno 176 milijuna eura.

Telekom Slovenije: Neto dobit u 2014. samo 1,59 mil. euraSlovenski nacionalni teleoperater Telekom Slovenije lani je imao 756,5 milijuna eura prihoda, tri posto manje nego godinu prije, dok mu je neto dobit iznosila svega 1,59 milijuna eura, objavila je kompanija u četvrtak na internet stranicama Ljubljanske burze.

Dobit je smanjena za 97 posto, što u kompaniji tumače posljedicom "jednokratnih događaja" i formiranja poslovnih rezervacija od čak 43,6 milijuna eura zbog sudskih tužbi protiv Telekoma u kojima se traži odšteta, a koje su još u postupku.

U Telekomu Slovenije navode da je smanjeni prihod posljedica zaoštrenih makroekonomskih prilika i situacije na tržištima, kao i smanjenja cijena nekih usluga telefonije kroz povoljnije pretplatničke pakete koje su ponudili korisnicima.

Na investicije, koje su porasle za 56 posto, Telekom je lani potrošio ukupno 176 milijuna eura.

Telekom Slovenije nalazi se u postupku privatizacije, odnosno u zadnjoj fazi prodajnog postupka, u okviru prodaje 15 tvrtki s većinskim državnim vlasništvom.

Kako navode mediji u najužem krugu interesenata za kupnju su četiri međunarodna investicijska fonda te Deutsche Telekom.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik