Objavljene ponude za preuzimanje za Imlek i Bambi

Bez autora
Mar 01 2015

Zvanične ponude za preuzimanje kompanija Imlek ad Beograd i Bambi ad Požarevac objavljene su danas na Beogradskoj berzi. Kako navode iz brokerske kuće Prudens Kepital (Prudence Capital), ponuđač "Adriatic Minority co 001" doo Beograd, i lice koje sa njim zajednički deluje "Danube Foods Group B.V", poslali su akcionarima Imleka i Bambija ponudu za otkup njihovih akcija, čije će deponovanje trajati od 2. do 31. marta 2015. Cena po jednoj akciji za Imlek iznosi 5.749 dinara a za akciju Bambija 58.618 dinara. Akcionari koji odluče da prodaju svoje akcije, novac od istih mogu da očekuju do 03. aprila tekuće godine, kažu u Prudensu. Ono što je interesantno je to da su obe ponude uslovne, što znači da će u slučaju Imleka ponuda za preuzimanje biti obavezujuća samo ukoliko se deponuje najmanje 11,09 odsto, a u slučaju Bambija 24,04 procenta ukupnog broja akcija, objasnili su brokeri iz Prudens Kepitala.

Objavljene ponude za preuzimanje za Imlek i BambiZvanične ponude za preuzimanje kompanija Imlek ad Beograd i Bambi ad Požarevac objavljene su danas na Beogradskoj berzi.

Kako navode za Tanjug iz brokerske kuće Prudens Kepital (Prudence Capital), ponuđač "Adriatic Minority co 001" doo Beograd, i lice koje sa njim zajednički deluje "Danube Foods Group B.V", poslali su akcionarima Imleka i Bambija ponudu za otkup njihovih akcija, čije će deponovanje trajati od 2. do 31. marta 2015.

Cena po jednoj akciji za Imlek iznosi 5.749 dinara a za akciju Bambija 58.618 dinara.

Akcionari koji odluče da prodaju svoje akcije, novac od istih mogu da očekuju do 03. aprila tekuće godine, kažu u Prudensu.

Ono što je interesantno je to da su obe ponude uslovne, što znači da će u slučaju Imleka ponuda za preuzimanje biti obavezujuća samo ukoliko se deponuje najmanje 11,09 odsto, a u slučaju Bambija 24,04 procenta ukupnog broja akcija, objasnili su brokeri iz Prudens Kepitala.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik