"Svarovski" premešta proizvodnju iz Kine i Češke u Srbiju

Bez autora
Mar 01 2015

Austrijski koncern "Svarovski" zatvara svoje proizvodne pogone u Kini i Češkoj i proizvodnju će skoncentrisati na Austriju i Srbiju. U kineskom Jingšangu, odlukom Svarovskog, biće zatvoreno 200 radnih mesta, a u Češkoj 75. Nakon sveobuhvatne promene međunarodne strategije proizvodnje, narednih meseci proizvodnja će biti skoncentrisana na sedište u Vatensu (Austrija) i novi pogon u Srbiji. Pogoni u Kini i Češkoj će biti zatvoreni, a biće posebno snažno investirano u postrojenje u Vatensu, najavljuje "Svarovski" u saopštenju. Proteklih meseci su analizirani proizvodni pogoni u inostranstvu, pri čemu "Svarovski" ističe, da uslovi konkurentnosti u Kini otežavaju koncernu proizvodnju pod sopstvenim visokim poslovnim etičkim i kvalitativnim standardima. Zbog toga se kompanija odlučila na zatvaranje pogona u Kini, o čemu su informisani zaposleni. U Češkoj, kako se navodi u saopštenju, tokom godine će uslediti povlačenje.

"Svarovski" premešta proizvodnju iz Kine i Češke u SrbijuAustrijski koncern "Svarovski" zatvara svoje proizvodne pogone u Kini i Češkoj i proizvodnju će skoncentrisati na Austriju i Srbiju, saopštila je danas ta kompanija.

U kineskom Jingšangu, odlukom Svarovskog, biće zatvoreno 200 radnih mesta, a u Češkoj 75.
"Nakon sveobuhvatne promene međunarodne strategije proizvodnje, narednih meseci proizvodnja će biti skoncentrisana na sedište u Vatensu (Austrija) i novi pogon u Srbiji. Pogoni u Kini i Češkoj će biti zatvoreni, a biće posebno snažno investirano u postrojenje u Vatensu", najavljuje "Svarovski" u saopštenju.

Proteklih meseci su analizirani proizvodni pogoni u inostranstvu, pri čemu "Svarovski" ističe, da uslovi konkurentnosti u Kini otežavaju koncernu proizvodnju pod sopstvenim visokim poslovnim etičkim i kvalitativnim standardima.

Zbog toga se kompanija odlučila na zatvaranje pogona u Kini, o čemu su informisani zaposleni.

U Češkoj, kako se navodi u saopštenju, tokom godine će uslediti povlačenje.

Proizvodnja, kako se navodi u saopštenju, biće skoncentrisana i unapređena u Vatensu i Srbiji.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik