Predstavljanje mjere za poticanje zapošljavanja mladih

Bez autora
Mar 02 2015

U velikoj županijskog vijećnici u Vinkovcima Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava u suradnji s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje i Hrvatskom gospodarskom komorom je poslodavcima i nezaposlenima s područja Vukovarsko-srijemske županije predstavilo mjere za poticanje zapošljavanja mladih. Ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić je sa suradnicima, nazočnim poslodavcima i nezaposlenim osobama predstavio novosti povezane s mjerama aktivne politike zapošljavanja koje se provode u sklopu Garancije za mlade, informacije o fiskalnim olakšicama koje poslodavci mogu koristiti pri zapošljavanju mladih osoba, te je predstavljena i nova internetska stranica „Garancije za mlade“.

Predstavljanje mjere za poticanje zapošljavanja mladihU velikoj županijskog vijećnici u Vinkovcima Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava u suradnji s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje i Hrvatskom gospodarskom komorom je  poslodavcima i nezaposlenima s područja Vukovarsko-srijemske županije predstavilo mjere za poticanje zapošljavanja mladih.

Ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić je sa suradnicima, nazočnim poslodavcima i nezaposlenim osobama predstavio novosti povezane s mjerama aktivne politike zapošljavanja koje se provode u sklopu Garancije za mlade, informacije o fiskalnim olakšicama koje poslodavci mogu koristiti pri zapošljavanju mladih osoba, te je predstavljena i nova internetska stranica „Garancije za mlade“. Ova će stranica predstavljati središnji informativni portal na kojem će poslodavci i mlade osobe moći brzo pristupiti svim informacijama vezanim uz mogućnostima uključivanja u obrazovanje, rad i zapošljavanje, kao i informacije o ostalim mogućnostima podrške koja im je dostupna prilikom odabira karijere ili ulaska na tržište rada.

Na predstavljanju nove mjere bio je i zamjenik župana Vukovarsko-srijemske županije Željko Cirba. „Naši gradovi i općine ostaju pusti, mladi sve više iseljavaju. Nadam se da će to netko prepoznati, te kako sutra Hrvatska neće biti obećana zemlja u kojoj nema ljudi. Nadam se kako će i ova mjera ili bilo koja druga poboljšati tu situaciju koja je izuzetno teška, moglo bi se reći katastrofalna“, izjavio je zamjenik Cirba.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik