Intenziviranje ekonomske saradnje sa Iranom i Tunisom

Bez autora
Mar 02 2015

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić razgovarao je danas u odvojenim susretima sa ambasadorom Irana Mađidom Fahim Pourom i ambasadorom Tunisa Mažidom Hamlaouijem o unapređenju ukupnih ekonomskih odnosa između Srbije i pomenutih zemalja. Na sastancima sa ambasadorima Tunisa i Irana u Srbiji postignuta je saglasnost o tome da postoji veliki prostor za proširenje obima robne razmene između Srbije i te dve države, kao i da su brojne ekonomske oblasti u kojima je moguće unaprediti saradnju. Ljajić je posebno istakao poljoprivredu i prehrambenu industriju, s obzirom na kvalitet ponude srpskih proizvođača u tim granama.

Intenziviranje ekonomske saradnje sa Iranom i TunisomPotpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić razgovarao je danas u odvojenim susretima sa ambasadorom Irana Mađidom Fahim Pourom i ambasadorom Tunisa Mažidom Hamlaouijem o unapređenju ukupnih ekonomskih odnosa između Srbije i pomenutih zemalja.

Na sastancima sa ambasadorima Tunisa i Irana u Srbiji postignuta je saglasnost o tome da postoji veliki prostor za proširenje obima robne razmene između Srbije i te dve države, kao i da su brojne ekonomske oblasti u kojima je moguće unaprediti saradnju.

Ljajić je posebno istakao poljoprivredu i prehrambenu industriju, s obzirom na kvalitet ponude srpskih proizvođača u tim granama.

On je ukazao na to da postoji potencijal za intenziviranje saradnje u oblasti građevinarstva i infrastrukture, uzimajući u obzir dobre reference koje naša građevinska preduzeća imaju na tržištima Tunisa i Irana.

Jedna od tema razgovora sa ambasadorima Tunisa i Irana bila je i mogućnost za poboljšanje saradnje u oblasti turizma.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik