Agrokor otkupio desetinu Mercatora od svoje nizozemske tvrtke kćeri

Bez autora
Mar 04 2015

Koncern Agrokor je od svoje nizozemske kćeri otkupio desetinu Mercatora. Slovenski trgovac je putem internetskih stranica Ljubljanske brrze (Seonet) proslijedio investitorima priopćenje najvećeg dioničara, hrvatskog Agrokora, o izmjeni ujdela ili glasačkih prava. Riječ je o preraspodjeli dionica u sistemu. Nakon informacije objavljene na Seonetu, Agrokor je od nizozemske tvrtke otkupio 581.395 dionica Mercatora, a time i svoj udio u Mercatoru povećao s 49.92 posto na 59.47 posto. Ivica Todorić je nakon otkupa više od polovine Mercatora od konzorcija prodavatelja najavio ponudu za preuzimanje preostalih dionica. U tu svrhu u Nizozemskoj je osnovao posebnu tvrtku Agrokor Investments, s povezanom osobom koja je za njega prikupljala dionice.

Agrokor otkupio desetinu Mercatora od svoje nizozemske tvrtke kćeriKoncern Agrokor je od svoje nizozemske kćeri otkupio desetinu Mercatora.

Slovenski trgovac je putem internetskih stranica Ljubljanske brrze (Seonet) proslijedio investitorima priopćenje najvećeg dioničara, hrvatskog Agrokora, o izmjeni ujdela ili glasačkih prava. Riječ je o preraspodjeli dionica u sistemu.

Nakon informacije objavljene na Seonetu, Agrokor je od nizozemske tvrtke otkupio 581.395 dionica Mercatora, a time i svoj udio u Mercatoru povećao s 49.92 posto na 59.47 posto.

Ivica Todorić je nakon otkupa više od polovine Mercatora od konzorcija prodavatelja najavio ponudu za preuzimanje preostalih dionica. U tu svrhu u Nizozemskoj je osnovao posebnu tvrtku Agrokor Investments, s povezanom osobom koja je za njega prikupljala dionice. Zajedno s Agrokorom u okviru sporazuma s bankama u svrhu restrukturiranja duga Mercatora odobren je podređeni zajam od 220 milijuna eura za dokapitalizaciju i obrtni kapital.

Više od 200 milijuna, što je doprinos posebnog društva, je otišlo za plaćanje Mercatorovih dugova. Investitiri su onda svoje uloge pretvorili u kapital Mercatora.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik